وکیل پرونده های مالیاتی با تسلطی که بر قوانین ،آیین نامه ها و بخشنامه های مالیاتی که دارد می تواند موجب کاهش پرداختی های مالیاتی شود بدون شک داشتن چنین دانشی نیازمند تخصص کافی می باشد در این صورت کمک گرفتن از یک وکیل امور مالیاتی خبره می تواند شما را از پرداخت هزینه های اضافی خلاص کند.
وکیل مالیاتی در کلیه امور مربوط به مالیات، عملکرد بیمه ارزش افزوده ،حسابرسی می تواند اظهارنظر داشته باشد و در همه موارد با تنظیم لایحه اقدام به دفاع از ابهامات ایجاد شده در خصوص موکل خود نماید.
با تغییرات پیچیده ای که در سیستم رسیدگی مالیاتی در سال ۱۴۰۰ به وجود آمده است دیگر پرداخت هزینه ای جزء به وکیل مالیاتی هزینه ای نیست و در واقع یک نوع سرمایه گذاری تلقی می شود از این رو به علت افزایش پیچیدگی و اختلافات در هیئت های مالیاتی استخدام یک وکیل مالیاتی جهت استنباط از قوانین روز امری بسیار ضروری است.
وکیل مالیاتی خوب همواره بهترین راهکار ها را به کودیان و شرکت ها ارائه می نماید و عملیات مالیاتی را با کم ترین هزینه و جریمه به انجام می رساند و یکی دیگر از ویژگی های وکیل خوب مالیاتی در کنار صداقت خود باید شرایطی ایجاد نماید که مشتری در تصمیم گیری وکیل مالیاتی آزادانه تصمیم گیری نماید و قبل از عقد قرارداد راهکار و برنامه خود را به موکل ارائه نماید و در صورت تمایل مشتری عقد قرارداد را منعقد نماید.
وکیل مالیات و دارایی توضیح می دهد،علاوه بر ویژگی های مذکور در بالا بهترین وکیل مالیاتی کسی است که از ارتباط خوبی با ادارات دولتی و دارایی برخوردار باشد و احتمال موفقیت در مشاوره مالیاتی توسط وکیل به صورت واقع بینانه باید اعلام شود و چنانچه پرونده از لحاظ قانونی وجاهتی نداشته باشد وکیل موظف است با صرف کم ترین هزینه پرونده را برای مودی به پیروزی برساند.
هزینه وکیل مالیاتی به موارد زیادی بستگی دارد مواردی همچون سابقه کاروکیل مالیاتی ،میزان حجم پرونده مایاتی، و بررسی تعداد اسناد و مدارک همه در میزان مبلغ حق الزحمه وکیل مالیاتی تاثیر گذار می باشد.
وکیل مالیاتی برای هر کسب و کاری مانند راهنما می باشد که راه درست و وجود خطرات و موانع را به اعضای گروه اطلاع می دهد از این رو در انتخاب وکیل مالیاتی نهایت وقت را بگذارید و با صبر و حوصله و بررسی همه جانبه اقدام به قرارداد همکاری با وکیل مالیاتی نمایید و هیچگونه تصمیمی در خصوص مسائل مالی، و مالیاتی را بدون مشورت با وکیل مالیاتی انجام ندهید که ممکن است ضرری جبران ناپذیر به شما وارد شود.امروزه توسعه کسب و کارها و امور مالی مربوط به آنها را نیز با پیچیدگی های مواجه کرده است ،صاحبان مشاغل و شرکت ها طبق قانون ملزم به انجام یکسری تکالیف مالیاتی می باشند و هر سازمانی برای بهینه سازی فرآیند مالی خود نیازمند یک واحد اقتصادی یکپارچه است ،بنابراین باید گفت کمک و بهره گیری از یک وکیل امور مالیاتی در انجام خدمات مالیاتی به یک امر ضروری تبدیل شده است.
وکیل مالیات و دارایی توضیح می دهد،یکی از منابع مهم درآمد دولت ها، درآمدهای مالیاتی ناشی از مالیات بر ارزش افزوده است ،دولت ها با دریافت مالیات به صورت مستمر می توانند خدمات ضروری برای جامعه را با ثبات و برنامه ریزی مناسب ارائه دهند و یکی از مزیت های این مالیات سادگی وصول و پرداخت آن نسبت به سایر انواع مالیات ها مثل مالیات شرکت ها است.
در یک تعریف دقیق ارزش افزوده به افزایش ارزش پولی کالا در طی مراحل تولید گفته می شود با عبور یک کالا از هر مرحله از تولید محصول ارزشی به کالا اضافه می شود که به آن ارزش افزوده می گوییم و در واقع ارزش افزوده را می توانیم برابر با اختلاف بین ارزش محصول تولید شده با مجموع ارزش مواد اولیه یک محصول بدانیم.
مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که در طول فرآیند تولید و خدمات از محل تولید تا فروش کالا به مشتری نهایی مرحله به مرحله اخذ می شود ،مالیات بر ارزش افزوده برای مصرف طراحی شده است که مصرف کنندگان آن را در زمان خرید خود می پردازد که این مالیات توسط فروشندگان جمع آوری شده و از این طریق در اختیار سازمان مالیاتی قرار می گیرد.
مالیات بر ارزش افزوده شامل تمام خدمات و کالاهایی که در ایران به فروش می رسد می شود اما دارای چند استثناء است مثلاً در مورد سیگار و سوخت هواپیما مالیات بر ارزش افزوده تعلق می گیرد اما به محصولات کشاورزی فرآوری نشده و کالاهای اساسی مثل برنج، روغن،گوشت مالیات بر ارزش افزوده تعلق نمی گیرد.
مالیات بر تراکنش های مالیاتی ،مالیاتی است که یکی از اقدامات قانونی برای شناسایی افراد و شرکت های است که قصد فرار مالیاتی و پول شویی را دارند وجه موجود در حساب های بانکی اشخاص برای سازمان امور مالیاتی اهمیتی ندارد آنچه برای اداره مالیات مهم است تراکنش های بانکی اشخاص است یعنی میزان پولی که از حساب آنها خارج و یا به حساب آنها وارد شده است.
سازمان امور مالیاتی هر تراکنشی و هر حسابی را مشمول مالیات و پول شویی نمی کند و فقط تراکنش های بانکی مشکوک و غیر قابل دفاع و توجیه منطقی با چالش مالیات سنگین مواجه می شوند نه صرفاً تراکنش های بانکی بالا زیرا ممکن است تراکنش بانکی بالا باشد اما مشمول مالیات و پول شویی نباشد .
مطالب بیشتر: انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور
وکیل مالیات بر تراکنش های بانکی توضیح می دهد،در واقع بهتر است که هر حسابی را برای هر نوع فعالیت مشخصی در نظر بگیریم مثلا شخصی به عنوان مدیر شرکت یا عضو هیئت مدیرها اگر فعالیت دیگری غیر از آن فعالیت اصلی به حساب شخصی خود وارد شود باید آن را تفکیک کند بعضی افراد می گویند ما نمی خواهیم حساب های دیگر خود را درگیر کنیم این باعث می شود خودتان به خسارتی که نباید به شما تحمیل شود دامن بزنید.
وکیل مالیات و دارایی توضیح می دهد،مالیات بر درآمد مشاغل بر اساس مقدار سود کسب شده در آن واحد شغلی طی یک سال محاسبه می شود و سود کسب شده عبارت است از جمع درآمد ها منفی جمع هزینه ها ،از جمع سود کسب شده طی سال مبلغی به عنوان معافیت سالانه مالیات مشاغل یا همان معافیت ماده ۱۰۱ کسر شده باقی مانده در نرخ مالیاتی مشاغل ضرب می شود تا مالیات محاسبه شود .
به عنوان مثال فروشگاهی که طی یکسال ۱۰۰میلیون درآمد داشته و ۶۰میلیون هزینه او بوده است و سود آن ۴۰میلیون شده باشد از این ۴۰میلیون مبلغ ۳۶ میلیون تومان به عنوان معافیت سالیانه کسر و باقی مانده یعنی به مبلغ ۴میلیون تومان ۱۵% مالیات تعلق می گیرد که در سال می شود ۶۰۰هزار تومان که این مبلغ باید به عنوان مالیات بر درآمد این فروشگاه پرداخت شود .
در چند سال اخیر سازمان امور مالیاتی روشی برای محاسبه مالیات سالیانه مشاغل پیشنهاد کرده است که با عنوان توافق سالیانه مشاغل شناخته می شود و در این روش درصدی مشخص به مالیات سال گذشته شما اضافه می شود و به عنوان مالیات سالیانه شما در نظر گرفته می شود و قطعی است ،ضوابط و روش توافق سالیانه سازمان مالیاتی با مشاغل هر سال قبل از زمان ارسال اظهارنامه مشاغل اعلام می شود تا جهت سال گذشته استفاده شود.
وکیل مالیات و دارایی توضیح می دهد،فقط در خصوص بعضی از مشاغل باید بگوییم که قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرا می گردد که طی فراخوانی قبلاً توسط اداره ارزش افزوده معرفی شده اند که این مشاغل در بند ب ماده ۹۵ قانون سابق مالیات های مستقیم بیان شده اند و عبارتند از مشاغلی همچون طلا فروشی ،مشاورین املاک ، نمایندگی ها، عمده فروشی ها…
مطالب بیشتر : گواهی انحصار وراثت
هر ساله معافیت های مالیاتی به برخی از افراد تعلق می گیرد و مطابق ماده ۱۰۱ قانون مالیات های مستقیم هر ساله مبلغی با عنوان سقف معافیت مالیاتی مشاغل در بودجه سالیانه کل کشور آن سال تعیین می شود و این عدد برای سال ۱۴۰۰ مبلغ ۳۶ میلیون تومان است، در تعیین مالیات بر درآمد مشاغل ابتدا این معافیت سالیانه از درآمد کل سال شخص کسر می شود سپس باقی مانده طبق نرخ ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات می شود.
شرط اول دریافت معافیت مالیات بر مشاغل ارسال اظهارنامه مالیات مشاغل برای آن سال است و در صورتی که بدون ارسال اظهارنامه مالیاتی یک واحد شغلی رسیدگی مالیاتی شود در محاسبه مالیات بدون کسر معافیت تمام درآمد تشخیص داده شده مشمول مالیات خواهد شد.
شرط دوم دریافت معافیت مالیاتی مشاغل راهاندازی و استفاده از صندوق فروشگاهی توسط مشاغلی است که طی فراخوانی های سازمان امور مالیاتی موظف به انجام این امر شده اند.
همانطور که می دانیم یکی از راه های تامین بودجه کشور مالیات است، کسب و کارها در هر صنعتی که حضور داشته باشند مشمول مالیات خواند بود و بازار املاک و مستغلات هم از این قاعده مستثنی نیستند.
به طور کلی مالیات بر املاک و مستغلات نوعی مالیات است که نسبت به درآمد ناشی از اجاره دادن ملک و زمین و هر گونه نقل و انتقال آن اعمال می شود در واقع مالیات بر مستغلات نوعی مالیات مستقیم است که بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی به خاطر فعالیت در بازار مسکن وضع و اجرا می شود.
شخص حقیقی یا حقوقی از طریق اجاره املاک و مستغلات خود صاحب درآمدی می شود مالیاتی که به این نوع درآمد تعلق می گیرد مالیات بر درآمد اجاره نام دارد مالیات بر درآمد اجاره دارای دو نوع است که روش تعیین سقف مالیات در آنها متفاوت است.
در مالیات بر درآمداجاره دست اول : شخص مالک موظف به پرداخت مالیات است بر طبق ماده ۵۴ قانون مالیات ها، مالیات اجاره این افراد در واقع برابر با مبلغ کل اجاره از جمله کلیه مبالغ نقدی و غیر نقدی با کسر ۲۵% بابت هزینه ها و استعلامات است.
در مالیات بر درآمد اجاره دست دوم : مستاجر موظف به پرداخت مالیات است هنگامی که مالک ملک خود را به شخصی اجاره دهد و آن شخص نیز با عقد قراردادی ملک را به شخصی دیگر اجاره دهد در این شرایط موجر مالک نیست مالیاتی که تعیین می شود برابر است با تفاوت مبلغ اجاره ای که مستاجر پرداخت کرده و مبلغی که طی اجاره دادن ملک دریافت می نماید.
مالیات بر درآمد اجاره طبق قرارداد عادی یا رسمی که صاحب ملک ارائه کرده است مشخص می شود.
بر اساس قانون مالیات های مستقیم هر واحد مسکونی در شهر های بالای ۱۰۰هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و مشمول مالیات می شود.
میزان مالیات برای خانه های خالی اشخاص حقیقی در سال های اول، دوم، سوم به ترتیب ۶،۱۲،۱۸ برابر است و جرائم مالیاتی برای خانه های خالی اشخاص حقوقی و دستگاه های دولتی دو برابر مالیات اشخاص حقیقی است به گونه ای مالیات این افراد در سال های اول ،دوم،سوم به ترتیب معادل ۱۲،۲۴،۳۶ برابر ارزش اجاره واحد محاسبه می شود.
بنابراین تمام مالکان باید اطلاعات مربوط به املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند که وضعیت سکونت آنها از نظر خالی یا دارای سکنه بودن برای اعمال مالیات مشخص شود.
وکیل مالیات و دارایی توضیح می دهد،اگر یک واحد مسکونی با ودیعه ۵۰میلیون تومانی و اجاره بهای ماهیانه ۲میلیون تومان بیش از ۴ماه خالی بماند در سال اول مشمول ۳۳میلیون و ۶۰۰ هزار تومان جریمه مالیاتی می شود و هر چقدر مقدار این قیمت ها بالاتر باشد در نتیجه جریمه آن نیز افزایش می یابد با این حساب نرخ مالیات خانه های خالی در سال اول ۶برابر ارزش اجاری ملک و در سال دوم ۱۲برابر ارزش اجاری و در سال سوم ۱۸برابر ارزش اجاری ملک است.
طبق ماده ۱ قانون مالیات های مستقیم هرگونه درآمد اشخاص در ایران مشمول مالیات خواهد بود اگر به عنوان شخص حقیقی فعالیت می کنید فرقی نمی کند که دارای مغازه باشید و به صورت حضوری فروش دارید یا به صورت مجازی کسب درآمد دارید در هر حالت باید مالیات بر درآمد را پرداخت نمایید.
وکیل مالیات و دارایی پاسخ می دهد،عوارضی که ناشی از خرید و فروش واحد مسکونی یا تجاری یا تسلیم حق بهرهبرداری و تشکیل و ساخت وصول می گردد ۲دسته است:
مالیات بر نقل و انتقال ملک : بر طبق ماده ۵۹ قانون مالیات های مستقیم هرگونه جابهجایی و انتقال ملک مشمول ۵٪ مالیات بر ارزش معامله می شود اما در اجرای این قانون مسائل و عوامل زیادی مانند مساحت ، قدمت بنا، تاسیسات به کار رفته و تجهیزات مانند آسانسور و نوع مالکیت اعم از مشاع یا شش دانگی در نظر گرفته می شوند که بر میزان مالیات تاثیر می گذارند مثلاً یک ملکی که ۲۰۰میلیون تومان ارزش داشته باشد و ارزش معاملاتی آن ۵میلیون تعیین شود که ۵درصد مالیات به این ارزش معاملاتی تعلق بگیرد جمعا ۲۵۰ هزار تومان مالیات این نقل و انتقال خواهد شد.
مالیات انتقال حق واگذاری ملک: مالیاتی که به موجب نقل و انتقال حق کسب و پیشه ،تصرف ،مکان یا بهرههای حاصل از جایگاه تجاری ملک اعمال می شود که برابر است با دو درصد قیمت تعیین شده در هنگام انتقال مالیات انتقال حق واگذاری یا سرقفلی نامیده می شود.
مالیاتی که به سازندگان املاک اعم از خرده سازان (بساز و بفروش ها) یا انبوه سازان تعلق می گیرد را مالیات بر ساخت و ساز می گوییم.
وکیل مالیات و دارایی پاسخ می دهد،تصویب نامه مالیات بر ساخت و ساز که در راستای بررسی آیین نامه های اجرایی ماده ۷۷ قانون مالیات های مستقیم مورد تایید اکثر اعضای هیئت دولت قرار گرفته و به عنوان مبنای جدید دریافت مالیات بر ساخت و ساز از سازندگان مسکن توسط سازندگان حقیقی اعم از خرده سازان و انبوه سازان شامل ۱۵تا۲۵درصد مالیات از محل سود سازنده از اولین فروش آن واحد مسکونی می شود.
در حال حاضر نوع خاص و جداگانه مالیات تحت عنوان مالیات دستگاه های کارت خوان در سیستم مالیاتی کشور ما وجود ندارد ،در واقع کلیه اشخاصی که دارای دستگاه کارت خوان بوده موظف هستند که در سامانه مالیاتی ثبت نام نموده و کد مالیاتی خود را دریافت نمایند بنابراین نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارت خوان در سال ۱۴۰۰ همانند نحوه محاسبه مالیات مشاغل بوده که هر ساله توسط اداره های مالیاتی انجام می گیرد.
وکیل مالیات و دارایی پاسخ می دهد،اظهارنامه مالیاتی چه به صورت خود اظهاری مالیات باشد و چه خود سازمان امور مالیاتی در اختیار مودیان قرار دهد کارنامه مالی است که همه ساله اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات به منظور محاسبه مالیات خود به سازمان مالیاتی تقدیم می کنند.
طبق ماده ۲۶ قانون مالیات های مستقیم : اظهارنامه ارث ظرف مدت یکسال از تاریخ فوت متوفی
طبق ماده ۵۷ قانون مالیات های مستقیم : اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک در مورد شخص حقیقی که هیچگونه درآمدی به جز درآمد اجاره مستغلات ندارد تا آخر تیرماه ( بدون محدودیت زمانی)
طبق ماده ۸۸ قانون مالیات های مستقیم: تسلیم اظهارنامه حقوق از اشخاص مقیم خارج تا آخر تیرماه سال بعد و مالیات حقوق تا پایان ماه بعد
طبق ماده ۸۰ قانون مالیات های مستقیم: اظهارنامه املاک و سرقفلی مودیان فصل مالیات بر درآمد املاک تا آخر تیرماه ،تسلیم اظهارنامه سرقفلی تا ۳۰روز پس از انجام معامله ،تسلیم اظهارنامه مودیان موضوع ماده ۷۴ بدون سند محضری تا۳۰روز پس از معامله
ماده ۱۰۰قانون مالیات های مستقیم : اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل تا پایان خرداد ماه سال بعد
ماده۱۱۰قانون مالیات های مستقیم : اظهارنامه اشخاص حقوقی تا ۴ماه پس از پایان سال مالی
ماده ۱۱۶ قانون مالیات های مستقیم: تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی که منحل می شوند توسط مدیرتصفیه ظرف ۶ماه از تاریخ انحلال آخرین دوره عملیات بر اساس ماده ۱۱۵قانون مالیات های مستقیم
ماده ۱۲۶ قانون مالیات های مستقیم ،اظهارنامه مالیات بر درآمد اتفاقی تا آخر اردیبهشت سال بعد و در صورتی که معامله در دفاتر اسناد رسمی صورت بگیرد تکلیف تسلیم اظهارنامه ساقط می شود.
وکیل مالیات و دارایی توضیح می دهد، مالیات بر ارث گونه ای مالیات مستقیم و از نوع مالیات بر دارایی است که پس از فوت شخص بر اموال و دارائی او بر اساس نرخ هایی که از طرف اداره مالیات برای هر طبقه از وراث معین شده است وصول می گردد که بدون پرداخت این نوع مالیات امکان نقل و انتقال به صورت رسمی توسط وراث ممنوع است .
درقانون گذشته (متوفیان تا پایان سال ۱۳۹۴) بدین ترتیب است که ما ترک متوفی ارزشگذاری می شد ، پس از کسر دیون و هزینه ها سهم هر یک از ورثه مشخص می شود
پس از اعمال معافیت ها طبق جدول قانون مالیات های مستقیم میزان مالیات بر ارث هر یک از ورثه معین و پرداخت می شود و پس از پرداخت مالیات و صدور گواهی واریز مالیات بر ارث امکان انتقال ترکه وجود دارد .
اما در قانون جدید مالیات بر ارث (متوفیان بعد از سال ۹۵/۱/۱) بر اساس ماده ۱۷قانون مالیت های مستقیم اموال متوفی به شرح ذیل گروه بندی شده و نرخ های مالیاتی هر یک از اموال و حقوق متوفی مشخص شده است .
ماده ۱۷قانون مالیات بر ارث در مورد نرخ یا درصد و میزان مالیات بر ارث صحبت می کند ، در این نوشتار سعی دارم به عنوان وکیل انحصار وراثت و مالیات بر ارث به بیان ساده و روان که برای شما عزیزان قابل فهم باشد بپردازم
این ماده در ۶بند نرخ یا درصد مالیات بر ارث و نحوه محاسبه آن را برای انواع مختلف اموال و دارایی متوفی بیان می کند.
منظور از ارزش معاملاتی ملک ، قیمت مصوبی است که توسط کمیسیون تقویم املاک برای مناطق مختلف شهر تعیین شده است ،ارزش معاملاتی فقط برای املاک مسکونی ،باغ ،زمین کاربرد دارد که ارزش معاملاتی ملک از ارزش واقعی آن کم تر است.
وکیل انحصار وراثت پاسخ می دهد،در قانون سابق (متوفیان قبل از سال ۹۵) اموال و دارایی های متوفی به قیمت روز فوت محاسبه و مالیات آن دریافت می شود ، در حالیکه در قانون جدید بعد از سال (۹۵/۱/۱) ارزش دارائی ها به قیمت روز انتقال به وراث محاسبه و دریافت می گردد.
وکیل مالیات و دارایی توضیح می دهد،بله طبق قانون جدید وراث می توانند به هریک از اموال متوفی به صورت مجزا گواهی پرداخت مالیات بر ارث دریافت کنند در حالیکه بر مبنای قانون سابق وراث مکلف بودند که مالیات بر ارث تمام اموال را قبل از انتقال آن ها پرداخت نمایند.
بله ، به موجب قانون جدید وراث می توانند صرفٱ نسبت به سهم دریافتی خود مالیات پرداخت نمایند و نسبت به کلیه دارائی متوفی مالیات دریافت نمی شود.
3 دیدگاه
با درود و عرض ادب
آیا شما مشاوره آنلاین در مورد قوانین پرداخت مالیات درآمد دلاری را نیز انجام میدهید؟
بنده قصد رااندازی کسب و کار اینترنتی فروش اجناس خارجیان به خارجیان را دارم. کلیه فرآیند بصورت آنلاین و در خارج از کشور انجام می شود و کلیه فروش ها در سیستم ثبت می گردد. فقط خودم در ایران حضور دارم و پول به حساب ریالی من واریز می شود.
قصد دارم کلیه ی دریافت های من در ایران بصورت قانونی باشد. میخواهم بدانم از کجا باید شروع کنم و نیز نیاز دارم در تمام طول مسیر مشاوره وکیل رسمی مشخصی را داشته باشم.
[…] بیشتر بخوانید: وکیل مالیاتی و دارایی […]
[…] بیشتر بخوانید: وکیل مالیاتی و دارایی […]