وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام کاری نایب یا وکیل خود می نماید و با انعقاد عقد وکالت وکیل و موکل در برابر یکدیگر حقوق و تکالیفی را پیدا می کنند .
ارایه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره حقوقی حضوری و تلفنی و آنلاین توسط وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی .
پیگیری مداوم پرونده توسط بهترین وکیل حقوقی
قبول وکالت در دعاوی خانواده مثل طلاق ، نفقه ، مهریه ، دعاوی کیفری، ثبتی، تجاری
وکیل در شهرک ولیعصر حامد ستاری : 09124383417
وکیل در امور قراردادها به منظور تنظیم قراردادها و به جهت شرایط خاص حاکم بر هر قرارداد اوضاع و احوال حاکم بر آن قرارداد از هر جهان چه حقوقی و چه غیر حقوقی مورد بررسی قرار می دهد و سعی می کنند بهترین راه را برای رسیدن به هدف موکل خود انتخاب نماید .
وکیل در شهرک ولیعصر توضیح می دهد:
بهترین وکیل فردی بوده که در حوزه کاری خود تخصص کافی و لازم را دارد این فرد پرونده های موفق فراوانی داشته و هم چنین دارای سابقه کاری درخشان نیز می باشد البته تنظیم جلسه و قرارداد کاری با چنین شخصی به دلیل موفقیت در پرونده های مختلف و داشتن ارباب رجوع زیاد نیز کار سختی است .
همان طور که می دانیم زمانی که افراد با مشکلات قانونی مواجه می شوند یا سوال حقوقی دارند از مشاوره حقوقی استفاده می کنند یکی از مه ترین مزایای استفاده از مشاوره حقوقی این است که فرد به خوبی از حقوق قانونی خود درباره موضوعی خاص و یا پیچیده آگاه می شود و شرایطی که با آن روبرو است برایش ساده تر می شود ، برخی از مسایل حقوقی به اندازه ای پیچیده است که افراد عادی نمی توانند آنها را به خوبی متوجه شوند و فقط یک مشاور حقوقی با تجربه قادر به درک آن خواهد بود.
زمانی که درگیر یک دعوای کیفری بسیار مهم هستیم و قصد داریم که پرونده کیفری خود را به یکی از وکلای کیفری با تجربه بدهیم مشاوره حضوری گزینه بسیار مناسبی است اما اگر فقط برای سوال های مرتبط با دعاوی کیفری قصد مشاوره داشته باشیم مشاوره تلفنی و یا آنلاین نیز به شما توصیه می شود.
طبق ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت وی مال غیر منقول را از تصرف او خارج کرده است و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید به عنوان مثال اگر فردی بدون رضایت مستاجر یا مالک ملک او را تصرف کند به این کار تصرف از نوع عدوانی گفته می شود در شرایط دعوای تصرف عدوانی صرف داشتن سابقه تصرف بر ملک کافی است اما در دعوای خلع ید ثابت کردن مالکیت فرد ضروری می باشد اگر شخصی حق دیگری را پایمال کند به مجازات قانونی دچار می شود لازم به ذکر است که دادگاه در این شرایط فقط تصرف قبلی را در نظر می گیرد و فرقی نمی کند که در این دعوا شما مالک هستید یا مستاجر .
نکته مهم بهتر است به این موضوع توجه شود که تصرف عدوانی فقط در رابطه با اموال غیرمنقول صادق است بنابراین اگر شخصی به صورت عدوانی اموال منقول مانند اتومبیل فرد دیگری را تصرف کند و از دست وی خارج نماید شامل ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی نخواهد شد.
تصرف عدوانی به دو دسته کلی تقسیم بندی می شود که بسته به وجود شرایط می توان نسبت به متصرف در دادگاه صلاحیت دار طرح دعوای حقوقی و کیفری نمود.
مراجع این دعوا دادگاه کیفری دو و دادسرا است تصرف عدوانی کیفری به این حالت است که در صورت اثبات اتمام تصرف برای فرد متصرف علاوه بر رفع تصرف و اعاده وضع به حالت سابق مجازات حبس نیز وجود خواهد داشت بنابراین این تصرف دارای شرایطی است و در صورت طرح دعوای تصرف کیفری و ثابت نمودن برای تصرف کننده مجازات در پی خواهد داشت که مجازات فرد متصرف طبق مبنای ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی عبارت است ۱) اعاده وضع به حالت سابق ۲) رفع تصرف ۳) یک ماه تا یک سال حبس
مراجع رسیدگی به این دعوا نیز دادگاه های عمومی حقوقی هستند در طرح دعوای تصرف عدوانی حقوقی رای صرفا به رفع تصرف داده می شود و مجازاتی برای متصرف گرفته نخواهد شد طرح مربوط به دعوای تصرف عدوانی به شکل حقوقی در شرایط زیر منصور می باشد .
✓ فرد متصرف سابقه تصرف نداشته باشد یعنی فردی که با غلبه و قهر ملک خواهان را تصرف کرده پیش از این در ملک تصرف شده سابقه تصرف نداشته باشد.
✓ تصرف به نحو عدوانی صورت گرفته باشد به این معنی که با قهر و غلبه باشد.
✓ موضوع مربوط به مورد اختلاف و تصرف مال غیرمنقول باشد.
✓ شخص مدعی دعوای تصرف دارای سابقه تصرف باشد.
یکی از تفاوت های میان تصرف حقوقی و کیفری این است که در دعوای کیفری باید سونیت مجرم ثابت شود در حالی که در دعوای حقوقی نیازی به این کار نیست .
رسیدگی صدور رای و شکایت در این نوع دعاوی بصورت زیر انجام می شود:
✓ مطابق ماده ۱۷۷؛قانون آیین دادرسی مدنی خواهان در نوبت رسیدگی قرار نمی گیرند و رسیدگی خارج از نوبت خواهد بود .
✓ رعایت اصل تناظر در این دعوا ها ضروری می باشد یعنی هر دو طرف دعوا حق دفاع در برابر یکدیگر را دارند.
✓ در دادگاه لازم است تصرف قبلی خواهان و تصرف عدوانی خوانده احضار شوند.
✓ در این میان شخص ثالثی که خود را ذینفع می داند اجازه دارد وارد شود.
✓ تجدیدنظر خواهی در این مورد بر خلاف سایر دعاوی مانع اجرای حکم نیست .
خلع ید یک دعوای حقوقی در مورد اموال غیر منقول است و امکان شکایت کیفری در آن وجود ندارد در مفهوم ساده دعوای خلع ید هنگامی مطرح می گردد که شخصی به طور غیر قانونی در مال غیر منقول دیگری تصرف نماید و صاحب مال بخواهد مال خود را از دست متصرف خارج کند .
ماده ۳۰۸ قانون مدنی غصب استیلا بر حق غیر است به نحو عدوانی .
واژه خلع ید در قانون مدنی ذکر نشده است اما این ماده خلع ید را تصرف غاصبانه معرفی می کند که در واقع همان خلع ید است .
✓ مالک بودن خواهان الزامی است اعم از سند ثبتی یا دادنامه دادگاه مبنی بر مالک بودن خواهان
✓ تصرف خوانده
✓ غیر قانونی و غیر مجاز بودن تصرف
مطالب بیشتر : وکیل ملکی در یافت آباد
گفته شد دعوای خلع ید در مورد ملکی مطرح می شود که مورد تصرف غیر قانونی شخص دیگر قرار گرفته باشد و بخواهیم غاصب را از ملک اخراج کنیم اما اگر بین مالک و شخص متصرف قراردادی مثل قرارداد اجاره وجود داشته باشد که در آن قرارداد زمان تخلیه ملک معین شده باشد اما متصرف یا مستاجر ملک را تخلیه نکند می توان علیه او دعوای تخلیه ید مطرح نمود همینطور ممکن است شخصی به دیگری اجازه استفاده از ملک خود را بدهد و بخواهد اجازه خود را پس بگیرد در این هم باید دعوای تخلیه ید مطرح شود.
دعوای خلع ید فقط در مورد اموال غیر منقول قابل طرح است اما دعوای تخلیه ید هم در مورد اموال منقول و هم در مورد اموال غیر منقول قابلیت طرح دارد اگر شخصی در واقع خواهان تخلیه ید باشد اما در دادخواست خود خواسته را تخلیه ید مطرح کند قرار عدم استماع دعوا صادر می شود.
مطالب مرتبط: وکیل در یافت آباد
در دعوای خلع ید خواهان باید مالکیت خود را با رتبه سند رسمی اثبات کند.
و در واقع اولین اقدام او پس از طرح دعوا اثبات مالکیت است اما در دعوای تصرف عدوانی اثبات مالکیت از سوی خواهان لازم نیست و خواهان فقط باید ثابت کند که سابقه تصرف او نسبت به متصرف فعلی مقدم بوده است .
✓در دعوای تصرف عدوانی رعایت تشریفات دادرسی لازم نمی باشد و رسیدگی خارج از نوبت انجام می شود در حالی که در دعوای خلع ید رعایت تشریفات لازم است.
✓دعوای خلع ید تنها به صورت حقوقی قابل طرح است ولی دعوای تصرف عدوانی به دو شکل حقوقی و کیفری قابل طرح است.
✓در دعوای خلع ید تنها مالک ، وکیل یا قایم مقام وی می تواند طرح دعوا نماید در حالی که در دعوای تصرف عدوانی خواهان نیازی نیست که مالک باشد صرف سابقه تصرف داشتن کافی است .
✓در دعوای خلع ید حتما باید رای قطعی شود و درخواست اجرا داده شود در صورتی که در دعوای تصرف عدوانی حکم تصرف قابل اجرا است و نیاز به قطعی شدن ندارد.
✓هزینه دادرسی در دعوای خلع ید با توجه به اموال غیر منقول مالی است در صورتی که هزینه دادرسی در دعوای تصرف عدوانی متناسب با دعاوی غیر مالی محاسبه خواهد شد.
فرض کنید دو برادر که خانه پدری را به ارث می برند در عین حال که به هر ذره و آجر آن مالکیت دارند ولی بر هیچ بخشی نمی توانند ادعای مالکیت مستقل داشته باشند به همین جهت است که هیچ یک از مالکین مشاع بدون اذن دیگران حق تصرف در مال مشترک را ندارند در مورد خلع ید از ملک مشاع طبق ماده ۴۳ قانون آیین دادرسی مدنی در این باره مقرر می دارد ؛ در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از آن صادر شده باشد از تمام ملک خلع ید می شود ولی تصرف محکوم له در ملک خلع ید شده مشمول مقررات املاک مشاعی است .
منظور از مقررات املاک مشاعی ماده ۵۷۶ و ۵۸۲ قانون مدنی می باشد که تصرف هر شریک در ملک مشاع را منوط به اذن سایر شرکت دانسته و در صورت نبود اذن متصرف ضامن است.
بنابراین محکوم له دعوای خلع ید به معنای اخص در ملک مشاع هنگامی می تواند تقاضای تحویل ملک متنازع فیه را به خود نماید که از سایر شرکت اذن داشته باشد.
در طرح دعوای خلع ید از ملک مشاع نکات زیر را مدنظر داشته باشید :
✓ در ملک مشاعی طرح دعوا علیه تمامی شرکا ضروری نمی باشد در ملک مشاعی طرح دعوا علیه همه متصرفین ضروری نیست .
طرح دعوا از سوی یک یا چند تن از مالکین مشاعی جهت رسیدگی به دعوا کافی است .
مطالب بیشتر : وکیل انحصار وراثت
ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی بیان می دارد : در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد ملاحظه می شود قانون گذار در این ماده صدور حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع و به درخواست احد از مالکین مشاعی را پیش بینی کرده است باید توجه داشت که اگر چه دعوا خلع ید که از سوی یکی از شرکا طرح شده است قابل استماع است اما در صورت مطالبه اجرت المثل تنها به نسبت مالکیت همان یک نفر رای به پرداخت اجرت المثل صادر می گردد.