وکیل خوب ارث فردی است که با آگاهی کامل به قانون امور حسبی و اشراف به قانون مدنی و طبقات ارث ، موانع ارث، نحوه تقسیم ارث ، تحریر ترکه و مالیات بر ارث و… آگاهی کامل داشته باشد و بتواند با تسلطی که در این حوزه دارد به همسر خودش در این زمینه کمک نماید .
در امور تحریر ترکه یا تقسیم ترکه یا حتی اخذ گواهی انحصار وراثت الزامی به استفاده از وکیل ارث نمی باشد اما گاهی مواقع پیش آمده است که وراث از لحاظ عاطفی توانایی انجام امور فوق را ندارند و ترجیح می دهند از یک وکیل خوب ارث در این زمینه کمک بگیرند.
مسائل حقوقی و مسئله انحصار وراثت از ظرافت و حساسیت بالایی برخوردار است و هرگونه سهل انگاری یا عدم آگاهی از قوانین مربوط به امور حسبی می تواند باعث عدم حصول نتیجه مطلوب شود لذا توصیه می گردد در چنین از اطلاعات حقوقی و تجارب عملی وکیل خوب ارث بهره مند شوید.
موجب ارث دو امر است :نسب و سبب
هرگاه معلوم شود متقاضی تصدیق انحصار وراثت با علم بر عدم وراثت خود تحصیل تصدیق وراثت نموده و یا با علم به وجود وارثی غیر از خود تحصیل تصدیق بر خلاف حقیقت کرده است کلاهبردار محسوب می شود.
اشخاصی که به موجب نسب ارث می برند سه طبقه اند:
در صورتی که میت عم و عمه خاله و دایی نداشته باشد و اولادی هم نداشته باشد ترکه متوفی به عمو عمه و دایی و خاله و پدر و مادر متوفی می رسد و در صورت موجود نبودن آنها ترکه به اولادشان می رسد.
وارثین طبقه بعد وقتی ارث می برند که از وارثین طبقه قبل کسی نباشد.
از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث می برند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشد.
بر خلاف ظاهر ماده زوجیت تنها موردی است که اشخاص به موجب سبب ارث می برند زیرا اولاً بردگی موضوعاً منتفی است ثانیاً با توافق نمی توان کسی رابه وراث اضافه کرد.
وکیل خوب ارث توضیح می دهد: اگر در شخص واحد موجبات متعدده ارث جمع شود به جهت تمام آن موجبات ارث می برد مگر اینکه بعضی از آنها مانع دیگری باشد که در این صورت فقط از جهت عنوان مانع می برد.
حکم ماده 865 مبین اصل عدم تداخل اسباب یا جمع اسباب است بدین معنا که هرگاه جمه دو یا چند سبب در اجرای قواعد ارث فراهم آید هر سبب نفوذ ویژه خود را دارد.
وکیل خوب ارث توضیح می دهد:در صورت نبودن وارث امر ترکه متوفی راجع به حاکم است:
مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمی شود مگر پس از اداء حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.
چنانچه متوفی از خود دارایی به جا نگذاشته باشد رابطه وراثت ایجاد نمی گردد ولی در فرضی که ترکه برای اداء دیون کافی نیست حق وارث بر آن از بین نمی رود زیرا ترکه دارای شخصیت حقوقی مستقل است به همین دلیل ماده 234 قانون امور حسبی مقرر می دارد ورثه می توانند برای اثبا طلب یا حقی بر متوفی اقامه دعوا کنند هر چند بعد از ثبوت حق چیزی عاید آنها نشود.
وکیل ارث توضیح می دهد:منظور از استقرار مالکیت وارثان انتقال قطعی سهم هر وارث از ترکه به دارایی او و انحلال شرکتی است که از مال طلبکاران ؛موصی لهم و وارثان تشکیل شده است.
استقرار مالکیت وارثان متضمن سه مرحله است:
وکیل خوب ارث توضیح می دهد: به گواهی که از شورای حل اختلاف آخرینمحل اقامت متوفی صادر می شود و در آن تعداد وراث و میزان سهم الارث هر یک مشخص گردیده گواهی انحصار وراثت می گوییم.
اگر وراث بخواهند اموالی که به آنها به ارث رسیده را بفروشند یا هر نقل و انتقالی صورت بگیرد باید باید ابتدا گواهی انحصار وراثت اخذ نمایند .
انحصار وراثت دو نوع است محدود و نامحدود
وکیل خوب ارث توضیح می دهد: انحصار وراثت محدود برای وراثی است که می خواهند راجع به اموال متوفی تصمیماتی بگیرند اما مبلغ به جا مانده از متوفی تا 50 میلیون تومان است که در این حالت اخذ گواهی حصر وراثت محدود کفایت می کند.
در صورتی که اموال متوفی مازاد بر مبلغ 50 میلیون تومان باشد در این حالت وراث برای هر اقدامی نیاز به اخذ گواهی انحصار وراثت نامحدود می باشند.