وکیل حذف نام همسر از شناسنامه توضیح می دهد، نام همسر اول در شناسنامه و هم چنین درج طلاق در صفحه دوم شناسنامه برای بسیاری از افراد دغدغه ای بزرگ به شمار می آید که در پی حذف آن مطالب از شناسنامه می باشند در این موضوع بین زن و مرد هیچ تفاوتی وجود ندارد که در ادامه به تعاریف لازم در این خصوص پرداخته می شود.
یکی از اقداماتی که زوجین می توانند در خصوص حذف نام همسر سابق از شناسنامه انجام دهند معرفی طرف مقابل به دفتر ثبت ازدواج و اخذ گواهی تمایل طرفین برای عقد ازدواج می باشد و سپس ارائه گواهی مذکور به اداره ثبت احوال برای صدور شناسنامه المثنی می باشد.
اقدام از طریق دادگاه :
زوجین می توانند با تقدیم و ارائه دادخواست مبنی بر حذف طلاق و نام همسر سابق از شناسنامه به دادگاه محل صدور شناسنامه به طرفیت اداره ثبت احوال اقامه دعوا نمایند در این پروسه دادگاه است که تصمیم گیری می نماید آیا حذف نام همسر سابق امکان پذیر است یا خیر یا اصلأ به صلاح است یا خیر
حذف نام همسر بعد از وفات او :
حذف نام همسر بعد از فوت او امری غیر ممکن است به همین خاطر اگر شوهر یا زن فوت کنند همسر متوفی طبق قانون نمی تواند اقدام به حذف نام همسر خود نماید اگرچه آرای مخالفی هم وجود دارد و در عمل و رویه قضایی مشاهده شده است که فردی همسرش فوت کرده و با مراجعه به اداره ثبت احوال نسبت به حذف نام همسر فوت شده اقدام نموده است .
حذف نام همسر از شناسنامه :
یکی از اموری که توسط دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس انجام می شود حذف نام همسر سابق از شناسنامه است که شما با پرداخت هزینه ای اندک به وکیل دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس و بدون هیچ دردسری این امر را برای شما انجام می دهند.
حذف نام همسر از شناسنامه زوجه باکره :
برای حذف نام همسر از شناسنامه زوجه باکره باید ابتدا به ثبت احوال مراجعه نموده و با ارائه مدارک لازم تقاضای حذف نام همسر سابق را بدهید و این عمل پروسه ای ۲الی۳ ماه خواهد داشت و در این فاصله زمانی می توانید از شناسنامه المثنی استفاده کنید.
مراحل حذف نام همسر از شناسنامه :
در صورتی که طلاق بگیرید ۲حالت وجود دارد ؛ ۱) زوجه دوشیزه باشد.۲) زوجه دوشیزه نباشد
در حالت اول که زوجه دوشیزه باشد هر یک از زوجین می توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال و ارائه طلاق نامه درخواست حذف نام همسر خود را بنمایند.
در حالت دوم که زوجه دوشیزه نمی باشد در صورتی که قصد ازدواج مجدد را داشته باشد و این ازدواج به طور رسمی ثبت شده باشد و نام همسر دوم در شناسنامه درج شده باشد در این حالت که همسر دوم نیز از ازدواج قبلی مطلع است امکان حذف نام همسر سابق از شناسنامه زوجه مقدور می باشد.
ماده ۳۳قانون ثبت احوال کشور :
متن ماده ۳۳قانون ثبت احوال بدین شرح است: کلیه وقایع ازدواج و طلاق یا مرگ زوج یا زوجه در رجوع و بذل مدت و فسخ نکاح باید در دفتر ثبت کل وقایع ثبت شود ولی در شناسنامه به شرح ذیل انعکاس خواهد یافت در المثنی شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق و یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد شد ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.
حکم مقرر در قسمت اخیر ماده ۳۳ قانون ثبت احوال کشور که علی رغم عموم و اطلاق حکم مقننه عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین است بنابراین مفاد بخشنامه به شماره ۴۳۲۰/۱ سازمان ثبت احوال کشور که علی رغم عموم و اطلاق حکم مقننه عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله را منحصرا در المثنی شناسنامه زوجه پذیرفته و در نتیجه دایره شمول قانون را محدود و تضییق کرده است خلاف قانون تشخیص داده می شود و بر تجویز قسمت دوم ماده ۲۵ قانون دیوان عدالت اداری ابطال می گردد.
بنابراین طبق این رای وحدت رویه علاوه بر زن ،مرد هم می تواند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید در صورتی که زن غیر مدخوله یعنی باکره باشد.
( در خصوص حذف نام همسر از شناسنامه با دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس در ارتباط باشید.)