وکیل تغییر نام توضیح می دهد، نام دارایی ارزشمندی است که انسان از بدو تولد تا آخرین لحظه زندگی با خود دارد و حتی برای آیندگان نیز به یاد کار می ماند ، داشتن نامی زیبا که مورد علاقه انسان باشد باعث افزایش اعتماد به نفس و ایجاد حسی خوشایند در طول زندگی می گردد.
وکیل تغییر نام توضیح می دهد، شاید خیلی از افراد باشند که به هر دلیل بخواهند در بزرگسالی نام کوچک یا حتی نام خانوادگی خود را تغییر دهند در ایران تغییر نام در شناسنامه دارای شرایط خاصی است که البته در خصوص کسانی که دارای اسامی مذهبی نیز باشند این سخت گیری بیش تر از اسامی دیگر است.
قانون گذار در ماده ۲۰ قانون ثبت احوال کشور در رابطه با تغییر نام کوچک در شناسنامه ذکر کرده است .
۱) انتخاب نام با اعلام کننده است، برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب مثلٱ محمد رضا که عرفٱ یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد.
تبصره : انتخاب نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و هم چنین انتخاب عناوین و القاب و نام های زننده و مستهجن یا ما متناسب با جنس ممنوع است.
تبصره ۲) تشخیص نام های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام می کند.
۱) نام های قابل تغییر به شرح ذیل می باشند .
۲) نام های که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد
۳) اسامی مرکبی که یک نام محسوب نمی شوند مثلٱ شهره فاطمه
۴) عناوین اعم از عناوین لشکری یا کشوری مثلٱ سروان ، دکتر ، شهردار
۴) القاب اعم از ساده و مرکب مانند شوکت الملوک ، سلطانعلی
۵) اسامی زننده و مستهجن ، نام های که به تایید شورای عالی برسد.
۶) اسامی نا متناسب با جنس مثلٱ نام اکرم برای مرد انتخاب شود .
۷) حذف کلمات زائد مانند قلی ، غلام ، گرگ
۸) تصحیح اشتباهات املائی در نام اشخاص که به دلیل عدم آشنایی مامور با لهجه یا الفاظ و معانی پیش آمده مثلٱ زهراب به سهراب
۹) هم نام بودن فرزند با پدر یا مادر در یک خانواده
۱۰) هم نام بودن برادران و یا خواهران در یک خانواده
۱۱) تغییر نام از صورت عربی به فارسی مثلٱ اسماعیل به اسماعیل
۱۲) تغییر نام کسانی که به دین مبین اسلام مشرف می شوند.
۱۳) تغییر نام کسانی که نام آنها اسامی ایام هفته باشد.
۱۴) تغییر نام کسانی که تغییر جنسیت داده و دادگاه حکم به تغییر نام در شناسنامه صادر نموده است.
نام هر فرد بیانگر تمام حقوق و تکالیف مربوط به آن شخصیت می باشد اسامی افراد در کشور ایران به دو بخش نام کوچک و نام خانوادگی تقسیم می گردد و نام هر فردی معمولٱ توسط والدین او انتخاب می گردد اما نام خانوادگی به نسب و ریشه آن فرد باز می گردد و اراده فرد و والدین او هیچ تاثیری ندارد و تغییر نام خانوادگی به مراتب سخت تر نیز می باشد.
هر انسانی این اراده و اختیار را دارد که نام خود را اگر بخواهد تغییر دهد و بخواهد به نامی مشهور باشد و دیگران او را با آن نام بشناسند و ممکن است سلیقه فرزند با سلیقه والدین در این امر متفاوت باشد در قوانین کشور ایران هم در برخی موارد شاهد هستیم که تغییر نام با سهولت بسیاری پیش بینی گردیده است.
با توجه به الکترونیکی شدن روند رسیدگی و ثبت دادخواست در مراکز استان ها دادخواست تغییر نام نیز میبایست از طریق دفاتر خدمات قضایی به مراجع مربوطه ارسال گردد ثبت دادخواست از این طریق نیازمند ثبت نام در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی می باشد بهتر است در این خصوص از مشاوره یک وکیل تغییر نام بهره بگیرید.
اقناع قاضی در دادگاه از مواردی است که نیازمند تبحر و اشاره به نکات ظریفی بوده که در طرح دعوای تغییر نام میبایست به آن توجه لازم صورت بگیرد و دادخواست باید طوری تنظیم گردد که دادگاه را ملزم به پذیرش درخواست شما مبنی بر نام قبلی و ابطال شناسنامه بنماید و یکی از این نکات اشاره به این موضوع است که این فرد از ابتدا با آن نام شناخته نشده است .
در ابتدا باید دادخواست کامل و جامعی تنظیم گردد و از طریق دفاتر خدمات قضایی به دادگاه ارسال گردد و لازم به ذکر است که اداره ثبت احوال باید به عنوان خوانده دعوا قرار بگیرد و مدارک لازم دادخواست تغییر نام ، استشهادیه ، شناسنامه خواهان می باشد .
پاسخ به این سوال قطعٱ منفی است اما هر فردی برای تنظیم و تهیه دادخواست ما پیشنهاد میکنیم که حداقل از مشاوره یک وکیل بهره بگیرد زیرا نکاتی در تنظیم دادخواست وجود دارد که از قلم افراد عادی بر نخواهد آمد و دادخواست باید طوری تنظیم شود که موجب اقناع قاضی شده و منجر به صدور رای به نفع خواهان گردد.
ماده ۹۹۷قانون مدنی ، و ماده های ۴۰الی ۴۲ قانون ثبت احوال به این موضوع اشاره لازم داشته اند .
به موجب ماده ۹۹۷ قانون مدنی هر شخصی باید دارای نام خانوادگی باشد به موجب ماده ۴۰ قانون ثبت احوال تغییر نام خانوادگی اشخاص منحصرٱ با تصویب سازمان ثبت احوال می باشد.
ماده ۴۱) نام خانوادگی فرزند همان نام خانوادگی پدر است .
ماده ۴۲) زوجه می تواند از نام خانوادگی زوج استفاده کند.
۱) نام خانوادگی بیش از ۲کلمه و یا بیش از یک کلمه و یک حرف و یا عدد یا مضاف نام محل باشد مثل تهرانی اصل
۲) نام خانوادگی از واژه های مستهجن و ناپسند ترکیب شده باشد مانند گداپور
۳) نام خانوادگی از واژه های خارجی باشد مانند جانسون
۴) نام خانوادگی های مذموم که مغایر ارزشهای فرهنگ اسلامی باشد مانند بی دین
۵) اسامی محل به طور مطلق مانند کرجی ، تبریزی