وکیل انحصار وراثت ویا وکیل حصر وراثت ویا وکیل انحصار ورثه یک وکیل پایه یک دادگستری است که ب صورت تخصصی و با علم آگاهی بر قوانین مربوط به ارث کلیه مراحل دریافت انحصار وراثت را به بهترین شکل طی میکند تا افراد بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن گواهی انحصار. وراثت را دریافت کنند
هرگاه شخصی فوت کند و اموالی از وی بماند برای اینکه ورثه بتوانند در آن مال دخل و تصرفی کنندابتدا باید ثابت شود که ورثه متوفی هستند به گواهی که وراث متوفی ،وسهم الارث هر یک از آنان را مشخص می نماید گواهی انحصار وراثت می گوییم.
برای اخذ انحصار وراثت و یا وکالت به وکیل دادگستری نیازی نیست که تمام ورثه در سامانه ثنا ثبت نام نمایند و فقط ثبت نام از طرف یکی از وراث کفایت می نماید .
انحصار وراثت توسط وکیل می تواند در وقت وراث صرفه جویی کند ، پس از فوت متوفی اخذ گواهی انحصار وراثت اولین اقدامی است که باید انجام شود ، بدون گواهی مذکور امکان طی کردن مراحل اداری وجود ندارد.
وکیل انحصار ورثه فردی است که با آگاهی کامل از قوانین به خصوص قانون امور حسبی ، مراحل صدور گواهی انحصار وراثت را می داند و بر حسب تجربه ای که در این زمینه دارد سعی می کند بهترین راه را برای موکل خویش انتخاب کند تا سریعتر بتواند مراحل انحصار وراثت را انجام دهد.
وکیل انحصار ورثه وکیلی است که سابقه کار قضایی مفید داشته باشد و چندین مورد پرونده انحصار وراثت را انجام داده باشد و از قوانین امور حسبی، مالیات بر ارث آگاهی و اشراف کامل داشته باشد.
وقتی فردی فوت می شود در زمینه تقسیم اموال وی ممکن است بین خویشاوندان اختلافی باشد که با داشتن وکیل انحصار وراثت به نظر می رسد تا حدودی از این تنش ها و مشکلات کمتر شود .
ممکن است بین افراد یک خانواده اعتمادی برقرار نباشد به هر دلیلی در این مواقع بهتر است همه آنان به یک وکیل دادگستری وکالت بدهند.
هزینه انحصار وراثت با توجه به شرایط هر پرونده متفاوت خواهد بود مثلاً اگر نیاز به استعلام داشته باشد هزینه بیشتر خواهد شد.
بله با توجه به شرایط فعلی جامعه و با الکترونیکی شدن امضا افراد در سامانه ثنا قوه قضاییه امکان عدم حضور وراث نیز وجود دارد.
ایرانیان در خارج از کشور می بایست به فردی در ایران وکالت مدنی دهند و آن شخص به وکیل دادگستری مراجعه نماید.
برخی سوال می پرسند که انحصار وراثت آنلاین می توان تهیه کرد در پاسخ باید بگوییم که خیر هنوز چنین اتفاقی در کشور رخ نداده است.
وکیل انحصار ورثه پاسخ می دهد،معمولٱ انحصار وراثت محدود ۷روز زمان لازم دارد و انحصار وراثت نا محدود ۴۰روز طول می کشد .
مراحل انحصار ورثه به این صورت است که وراث باید در سامانه ثنا ثبت نام نمایند و یک رمز عبور شخصی دریافت کنند سپس به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت کنند و پس از آن جا به شعبه حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی ارجاع می گردند.
بعد از گرفتن انحصار وراثت اولین اقدامی که وراث باید انجام دهند مراجعه به اداره مالیات و پرداخت مالیات بر ارث می باشد .
قبل از انعقاد قرار داد با ورثه قبل از هر چیزی از تسویه ماترک متوفی مطمئن شوید و قبل از تسویه ماترک با وراث معامله نکنید زیرا در غیر این صورت طلبکاران متوفی می توانند قرار داد شما را باطل کنند.
ارث در معنای حقوقی یعنی انتقال قهری و بدون اراده اموال و دارایی های فردی که فوت شده به وراث او را ارث می گوییم ،فوت یک شخص علاوه بر آثار مادی آثار غیر مادی یا معنوی را نیز در پی دارد که در این جا کمک گرفتن از یک وکیل خوب ارث به همه وراث می تواند کمک شایانی بنماید.
وکیل انحصار ورثه پاسخ می دهد،ورثه به افرادی اطلاق می شود که وارث مال و دارایی متوفی می باشند ، و در اصطلاح قانونی به وراث متوفی قائم مقام قانونی متوفی می گوییم و از این رو می توانند در همه دارائی متوفی دخالت و تصرف کنند.
امروزه یکی از مشکلاتی که معمولٱ بعد از فوت فردی اتفاق می افتاد و اتفاقاً هم خیلی شایع است بحث انحصار وراثت و میزان سهم الارث هریک از وراث است که با توجه به تعداد وراث و سهم الارث هریک از آنان متفاوت است مثلاً زوجه متوفی در صورت فرزند داشتن یک هشتم ارث می برد و در صورتی که زوجه هیچ فرزندی نداشته باشد یک چهارم از کل اموال را به ارث می برد و میزان سهم الارث مادر متوفی نیز یک ششم است و البته اگر متوفی اولاد نداشته باشد و مادر نیز طبق قانون حاجب نداشته باشد سهم الارث مادر از یک ششم به یک سوم تبدیل خواهد شد.
وکیل انحصار ورثه توضیح می دهد،در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر پدر و مادر متوفی در طول حیات متوفی تحت تکفل ایشان بوده باشند از حقوق و مستمری متوفا به میزان ۲۵٪ سهم خواهند برد.
چه کسانی ارث می برند؟
افرادی که با شخص رابطه خونی دارند از او ارث می برند به عبارتی خویشاوندان نسبی هر شخصی توانند از او ارث ببرند به غیر از این افراد همسر فرد متوفی نیز از جمله وراث او خواهد بود اما تعلق ارث به وراث مطابق با طبقات ارث انجام می شود ،خویشاوندان نسبی متوفی طبق این طبقه بندی به ۳دسته تقسیم می شوند.
۱.طبقه اول
همسر متوفی
پدر و مادر
فرزندان متوفی پدر نبود آنها نوه ها
۲.طبقه دوم
پدربزرگ و مادربزرگ
همسر متوفی
برادران و خواهران متوفی
۳.طبقه سوم
همسر متوفی
عمو ،عمه،خاله،دایی متوفی پدر صورت نبود آنها فرزندان آنها
کسانی که به موجب نسب ارث میبرند:
۱) پدر و مادر ، اولاد ، اولاد اولاد
۲) اجداد و برادر و خواهر و اولاد آن ها
۳) اعمام و عمان و اخوال و حالات و اولاد آن ها
موانع ارث:
وکیل ارث و میراث توضیح می دهد، موانع ارث یکی از مباحث مهم در مسائل مربوط به ارث و میراث است این مبحث به عواملی اشاره می کند که می توانند موجب محرومیت وراث از ارث شوند مهم ترین موانع ارث که در حال حاضر موضوعیت دارند عبارتند از کفر ، قتل ، لعان ، زنازادگی
کفر :
طبق قوانین کشور ایران کافر از مسلمان نمی تواند ارث ببرد منظور از کافر شخصی است که مسلمان نباشد فرقی نمی کند که این شخص کافر صاحب کتاب باشد یا غیر کتاب در هر صورت از ترکه مسلمان ارثی به او نخواهد رسید در مقابل فرد مسلمان می تواند از کافر ارث ببرد اگر در میان ورثه متوفی تنها یک مسلمان وجود داشته باشد همه ترکه به او تعلق خواهد گرفت اهمیتی ندارد که این فرد در کدام یک از طبقات ارث قرار داشته باشد در هر صورت و به دلیل محرومیت بقیه از ارث این فرد مسلمان تنها وارث متوفی خواهد بود.
قتل :
قتل نیز یکی از عواملی است که می تواند مانع ارث بردن اشخاص شود اگر مورث به دست یکی از وراث خود به قتل برسد قاتل از ارث محروم خواهد بود البته قتل مورث باید از نوع عمدی و نامش چه باشد ،بنابراین اگر در مقام دفاع از خود باشد مانع ارث بردن نخواهد شد.
لعان :
لعان به معنای این است که مرد همسر خود را به زنا نسبت دهد و در صورت وجود فرزند ادعا کند که فرزند از آن او نیست ولی نتواند این ادعا را ثابت کند در این حالت مرد باید باید ۴مرتبه خدا را بر صحت ادعای خود شاهد بگیرد و هم چنین همسر او باید خدا را بر دروغ بودن ادعای شوهر شاهد بگیرد بعد از این زن و مرد بر هم حرام شده و اصطلاحاً لعان صورت می گیرد و از یکدیگر ارث نمی برند و هم چنین فرزند آنها از پدر ارث نمی برد و هم چنین از خویشاوندان پدری نیز ارث نمی برد اما از مادر و خویشاوندان مادری ارث می برد.
زنا زادگی:
زنا زادگی نیز یکی از عواملی است که می تواند موجب محرومیت افراد از ارث شود به این صورت که فرزند متولد شده از مرد یا زن زانی نمیتواند از آنها ارث ببرد و هم چنین پدرو مادر نیز نمی توانند وارث فرزند نامشروع خود باشند.
در صورت نبودن وارث امر ترکه متوفی راجع به حاکم است.
حکم ماده شامل موردی هم می شود که وارثانی وجود دارند ولی شناخته نشده اند.
منظور از حاکم در این ماده دادستان و دادگاه است .
اداره ترکه و تعیین مدیر برای آن در جایی است که متوفی وصی تعیین نکرده باشد وگرنه ادره ترکه با وصی است.
ترکه بی وارث در مسیر انتقال به بیت المال سه مرحله را طی می کند:
اداره ترکه
حفظ ترکه به عنوان امانت شرعی
تملک ترکه به عموم
5.حاکم یا حکومت وارث نیست بلکه به عنوان نماینده و حافظ منافع عموم ترکه را اداره می کند پس اگر شوهری تمام اموالش را برای همسرش که تنها وارث ائست وصیت کند زوجه یک چهارم ماترک را به عنوان ارث و سه چهارم ما بقی را به عنوان وصیت می برد و زاید بر ثلث بودن وصیت نیازی بر تنفیذ حاکم ندارد.
6. حاکم ترکه بدون وارث را به خزانه دولت می دهد تا به مصارف عمومی برسد.
وکیل مالیات بر ارث توضیح می دهدمالیات بر ارث گونه ای مالیات مستقیم و از نوع مالیات بر دارایی است که پس از فوت شخص بر اموال و دارائی او بر اساس نرخ هایی که از طرف اداره مالیات برای هر طبقه از وراث معین شده است وصول می گردد که بدون پرداخت این نوع مالیات امکان نقل و انتقال به صورت رسمی توسط وراث ممنوع است.
وجوه بازنشستگی و وظیفه و پس انداز خدمت و مزایای پایان خدمت، مطالبات مربوط به خسارت اخراج ، باز خرید خدمت و مرخصی استحقاقی استفاده نشده و بیمه های اجتماعی و نیز وجوه پرداختی توسط موسسات بیمه یا بیمه گذار و یا کارفرما از قبیل انواع بیمه های عمر و زندگی ، خسارت فوت ، و دیه، و مانند آن ها حسب مورد که یکجا و یا به طور مستمر به ورثه متوفی پرداخت می شود.
اموالی که برای سازمان ها ، موسسات و نهادهای مذکور در ماده ۲ قانون مالیات ها مورد وقف یا نذر یا حبس واقع شود البته به شرط تایید سازمان ها و نهادهای مذکور
اثاثیه منزل محل سکونت متوفی
اموالی که جزء ماترک متوفی بوده و طبق قوانین خاص ، مالکیت آن ها سلب و یا به صورت بلاعوض در اختیار اشخاص موضوع ماده ۲قانون مالیات ها قرار گیرد با تأیید اشخاص مزبور مشمول مالیات بر ارث قرار نمی گیرد.
نکته: بر اساس تبصره ماده ۲آیین نامه اجرایی آزاد سازی سهام عدالت ،سهام عدالت به عنوان دارایی های ماترک متوفیان تا تاریخ ۹۹/۵/۱ معاف از مالیات موضوع بند ۱ماده ۱۷ و ماده ۱۴۲و ۱۴۳ مکرر قانون مالیات های مستقیم می باشد.
بر طبق ماده 301 قانون امور حسبی ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد و امین غایب و جنین و کسی که سهم الارث بعضی از ورثه به او منتقل شده است و هم چنین موصی له و وصی راجع به موصی به در صورتی که وصیت به جزء مشاع از ترکه شده باشد حق درخواست تقسیم را دارند.
بر طبق ماده 302 قانون امور حسبی نسبت به درخواست تقسیم مرور زمان جاری نیست و کسانی که ذی حق درخواست تقسیم هستند همه وقت می توانند این درخواست را بنمایند.
هرگاه یکی از ورثه متوفا غایب مفقود الاثری باشد که وکیل هم نداشته باشد و درخواست تقسیم اموال متوفا بشود بدواً برای غایب امین معین می شود و بعد تقسیم به عمل می آید.
این سوال بسیاری از افراد است که با ما در ارتباط هستند و در پاسخ به این عزیزان باید بگوییم که وراث در صورتی می توانند اقدام به تقسیم ترکه نمایند که ابتدا گواهی انحصار وراثت را اخذ کنند و پس از اخذ گواهی انحصار وراثت که حاکی از این است که ورثه متوفی چه کسانی هستند و میزان سهم الارث آنان چقدر است.
در صورت عدم همکاری هر یک از وراث خللی در روند پرونده انحصار وراثت به وجود نمی آید.و هر شخصی به تنهایی می تواند اقدام به اخذ انخصار وراثت نماید.
بله بعد از اخذ گواهی انحصار وراثت ، دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس ؛در خصوص امور تحریر ترکه و تقسیم ترکه در صورت تمایل با شما عزیزان همکاری لازم را انجام می دهد.
تاخیر در اخذ گواهی حصر وراثت و یا دیر کردن در پرداخت مالیات بر ارث مشمول جریمه می شود؟
خیر باید بگوییم که تاخیر در پرداخت مالیات و اخذ گواهی حصر وراثت مقید به مدت نیست و هر زمان که بخواهید می توانید اقدام کنید و مشمول جریمه نمی شود مشروط به اینکه متوفی بعد از ۹۵/۱/۱ فوت کرده باشد .
پس از فوت فرد اموال قهری به وراث منتقل می شود اما اگر وراث می خواهند سهم الارث خود را مطالبه و در آن تصرف ویا هر اقدام حقوقی در مراجع قضایی و یا ادارات دولتی و دفاتر اسناد رسمی و بانک ها انجام دهند .در مرحله نخست و قبل از هر اقدامی میبایست انحصار وراثت اخذ شود .
خیر باید بگوییم که تاخیر در پرداخت مالیات و اخذ گواهی حصر وراثت مقید به مدت نیست و هر زمان که بخواهید می توانید اقدام کنید و مشمول جریمه نمی شود مشروط به اینکه متوفی بعد از ۹۵/۱/۱ فوت کرده باشد .
طبق ماده ۳۷۰ قانون امور حسبی پس از صدور گواهی مذکور ورثه و اشخاص ذی نفع می توانند بر اساس گواهی صادر شده اموال و مطالبات متوفی را از اشخاص متصرف یا مدیون مطالبه کنند.
تسویه ترکه به درخواست ورثه و یا نماینده قانونی آن ها انجام می شود ، در واقع هدف از تسویه ترکه پرداخت نمودن بدهی های متوفی و خروج مورد وصیت از ما ترک می باشد ، روند انجام تسویه بر عهده ورثه ای می باشد که آن را رد نکرده است، این روند می تواند توسط نماینده قانونی ورثه نیز انجام شود و در صورتی که هیچکدام از آن ها حضور نداشته باشند ، دادگاه برای این مورد اقدام به تعیین مدیر می نماید .
مسئول تسویه بر اساس قانون امور حسبی قادر است هر گونه اقدامی را به منظور اداره ترکه انجام دهد .
تسویه ترکه به وسیله خارج نمودن مورد وصیت ، پرداخت مطالبات، حصول مطالبات و پرداخت نمودن بدهی های متوفی انجام خواهد شد.
طلبکار ی که برای تحریر ترکه حضور نداشته و یا اینکه خود را معرفی نکرده باشد می تواند برای وصول نمودن طلب خویش از جانب وراث در دادگاه صالح درخواست اقامه دعوا داشته باشد و اگر ورثه هیچ سهم یا مالی را دریافت نکرده باشد و یا هیچ مالی به آن ها نرسیده باشد می تواند اقامه دعوا خود را بر طلبکارانی که سهم خود را از ترکه دریافت کرده اند داشته باشد.
(در این مقاله قصد داشتیم نکات مهمی در خصوص ارث و انحصار وراثت را به طور مختصر و مفید ارائه کنیم اگر در این خصوص نیاز به مشاوره دارید با وکیل متخصص در تماس باشید . )