مراحل و شرایط انحصار وراثت همراه با تغییرات قانونی جدید
انحصار وراثت یعنی چه؟
وکیل انحصار وراثت در آریاشهر(صادقیه) توضیح می دهد؛اگر فردی فوت شود و اموالی از وی بر جا بماند برای اینکه وراث آن محروم بتوانند از آن اموال استفاده کنند اعم از اینکه انتقال دهند یا بفروش برسانند باید قبل از هر اقدام انحصار وراثت انجام دهند و انحصار وراثت گواهی است که از شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی صادر می شود و در آن تعداد وراث و میزان سهم هر یک مشخص می شود.
شرایط انحصار وراثت چیست؟
یکی از شرایط انحصار وراثت الزام با انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار است که باید یک ماه از انتشار آگهی بگذرد تا شورای حل اختلاف اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت نماید.
دومین شرط لازم برای انحصار وراثت پرداخت مالیات بر ارث توسط وراث متوفیان فوت شده قبل از سال ۹۵است.
آثار گرفتن انحصار وراثت چیست؟
ورثه یا هر ذینفعی برای هر اقدام قانونی در ادارات دولتی و دفاتر اسناد رسمی، بانک ها ، نیازمند گواهی انحصار وراثت می باشند بنابراین اگر انحصار وراثت انجام نشود امکان تقسیم یا انتقال اموال و مراجعه به ادارات و نهادهای دولتی ممکن نیست.
مدارک لازم برای گرفتن انحصار وراثت چیست؟
۱. شناسنامه و کارت ملی وراث
۲. شناسنامه و گواهی فوت متوفی
۳. استشهادیه محضری
۴. عقدنامه
۵. وصیت نامه رسمی ،اگر احیانٱ تهیه شده باشد.
وکیل انحصار وراثت در آریاشهر(صادقیه)
آیا استشهادیه محضری ضروری است؟
بله یکی از مدارک لازم برای گرفتن انحصار وراثت داشتن استشهادیه محضری است که ۳نفر شاهد باید در دفترخانه حاضر شده و فرم مخصوصی را تکمیل نمایند.
نکته: در صورت عدم امکان تهیه استشهادیه دفتر وکالت و مشاوره فانوس با اخذ مبلغی معادل ۵۰۰هزار تومان استشهادیه را نیز تهیه می نماید
آیا ثبت نام در سامانه ثنا برای انحصار وراثت الزامی است؟
گام اول برای ثبت دادخواست امروزه ثبت نام وراث یا ذینفع در سامانه ای به نام ثنا است و بدون ثبت نام در این سامانه اخذ گواهی انحصار وراثت امری غیر ممکن است پس در اولین اقدام هر وارثی چه بخواهد خودش اقدام کند چه وکیل بگیرد باید در سامانه ثنا ثبت نام نماید.
خانم زهرا …. با وکالت آقای حامد ستاری به شماره شناسنامه ….. به استناد یک برگ شهادت نامه و فتوکپی شناسنامه ورثه و گواهی فوت متوفی درخواستی به شماره …. تقدیم این شورا نموده و چنین اظهار داشته که مرحوم آقای نصرت…. به شماره شناسنامه…. در تاریخ ….. درگذشته است ورثه حین الفوت وی عبارتند از ۱) زهرا…۲) آزاده…۳) علی…
پس از انجام تشریفات قانونی و انتشار یک نوبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار و عدم وصول هرگونه لایحه یا اعتراض حسب گواهی متصدی مربوطه و ملاحظه گواهی نامه مالیات بر ارث …. سرانجام در تاریخ ۹۹/۹/۲۰ در وقت فوق العاده شعبه… شورای حل اختلاف مجتمع شماره … تهران به تصدی امضاکنندگان زیر تشکیل و پس از ملاحظه پرونده کار گواهی حصر وراثت به شرح زیر که ورثه متوفی عبارتند از افراد یادشده و مرحوم وارث دیگری ندارد و دارایی آن مرحوم پس از پرداخت و انجام حقوق و دیونی که بر ترکه تعلق می گیرد به ورثه آن مرحوم می رسد و سهم پسر ۲برابر دختر می باشد و اعتبار این گواهی از حیث مبلغ نامحدود است .
برای کسانی که اموال مورث آنان کم تر از ۵۰میلیون تومان باشد و خیلی سریع نیاز به انحصار وراثت داشته باشند توصیه می شود انحصار وراثت محدود را اخذ کنند اما برای افرادی که دارایی مورث آنان بیش تر از ۵۰میلیون تومان است پیشنهاد می شود انحصار وراثت نا محدود اخذ نمایند تا در صورت انتقال اموال یا فروش اموال با مشکلی مواجه نشوند البته انحصار وراثت نا محدود ۴۰روز کاری زمان می برد.
انحصار وراثت چقدر زمان می برد؟
برای گرفتن انحصار وراثت محدود تنها ۱۰روز کاری لازم است و برای انحصار وراثت نا محدود ۴۰روز کاری لازم می باشد.
در صورت ناقص بودن مدارک چطور انحصار وراثت بگیرم؟
ممکن است برخی از افراد شناسنامه یا گواهی فوت یا کارت ملی و… را نداشته باشند به هر دلیلی اعم از مفقود شدن ، آتش سوزی و … در این صورت فقط با مدارکی که وجود دارد می توانید به دفتر وکالت ما مراجعه کرده و اعطای وکالت نمایید و نگران ناقص بودن مدارک خود نباشید زیرا در اسرع وقت از مراجع مربوط استعلام گرفته می شود.
سامانه انحصار وراثت :
بسیاری از هموطنان عزیز در خصوص سامانه حصر وراثت سوالات زیادی دارند که بهتر است بگوییم هیچ سامانه انحصار وراثتی برای استعلام و پیگیری انحصار وراثت وجود ندارد و تنها فرد باید در یک سامانه ای به نام ثنا ثبت نام نموده و یک رمز شخصی دریافت کند، و هنوز سامانه ای برای استعلام انحصار وراثت وجود ندارد.
در صورت عدم همکاری سایر ورثه چه اقدامی انجام دهم؟
ممکن است که به هر دلیلی یکی از وراث یا حتی به چند نفر از آنها دسترسی نباشد و یا بین وراث اختلاف باشد و هیچکدام راضی به همکاری با یکدیگر نباشند در این خصوص کافی است که فقط یکی از وراث به ما وکالت برای انحصار وراثت بدهد و نگران عدم همکاری سایر وراث نباشید.
انحصار وراثت خانه به چه صورت است؟
ارث خانه در صورتی که متوفی دارای خانه باشد به این صورت است که سهم همسر متوفی یک هشتم است و مابقی به سایر وراث که پسر دو برابر دختر ارث می برد.
اگر متوفی در زمان حیات خود مقداری از خانه را به طور قانونی به همسرش یا فرزندانش انتقال داده باشد و دلیل قانونی بر این امر وجود داشته باشد تقسیم ارث خانه فقط برای چند دانگ باقی مانده انجام می گردد و اگر آن خانه قابل افراز نباشد باید پس از فروش ملک سهم هریک از وراث پرداخت شود.
آیا کسی که از متوفی طلبکار است نیز می تواند انحصار وراثت را انجام دهد؟
عده ای این سوال را دارند که ما از متوفی طلبکار هستیم و اطلاعی از وراث او نداریم باید بگوییم بله شما می توانید با ذکر دلیل به شورای حل اختلاف مراجعه نموده و تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت را داشته باشید
خیر به این سوال قبلاً نیز پاسخ داده شده است تنها اقدام یکی از و به برای گرفتن انحصار وراثت کافی است.
آیا همه وراث باید در سامانه ثنا ثبت نام کنند؟
خیر تنها ورثه ای که اعطای وکالت می نماید باید در سامانه ثنا ثبت نام نموده باشد.
مراحل و شرایط انحصار وراثت همراه با تغییرات قانونی جدید
مالیات چیست ؟
قبل از هر چیزی بهتر است بدانیم که مالیات هزینه ای است که دولت ها برای تامین منافع اقتصادی و هزینه های عمومی خود از مالیات دهندگان دریافت می کنند بر همین اساس تمامی افراد حقوقی و حقیقی در شرایطی ملزم به پرداخت مالیات هستند.
مالیات بر ارث :
یکی از انواع مالیات در کشور مالیات بر ارث است ، این مالیات کمی پیچیده تر از سایر موارد است زیرا با اصطلاحات قانونی و حقوقی آمیخته می گردد.
نحوه دریافت مالیات بر ارث از وراث چگونه است ؟
مالیات بر ارث مالیاتی است که به تمام اموال منقول و غیر منقول متوفی تعلق می گیرد بر این اساس اگر ورثه بخواهند که ما ترک به جا مانده از متوفی را میان خود تقسیم کنند ابتدا باید مالیات آنها را بپردازند و دولت برای دریافت مالیات از کودیان مالیاتی از اضهارنامه هابهره می گیرد.
در صورتی که وراث این اضهارنامه را در زمان تعیین شده به شعبه مالیاتی تسلیم کنند هر بنه های کفن و دفن و دیون متوفی از مالیات بر ارث کسر شده و باقی اموال پس از دریافت مالیات بر ارث بین وراث تقسیم می شوند در غیر این صورت پس از تمام این رمان به هنگام انتقال اموال به وراث مالیات بدون کسر هزینه های دفن و کفن و غیره از آنها دریافت خواهد شد.
وکیل انحصار وراثت در آریاشهر(صادقیه)
قوانین جدید و قدیم مالیات بر ارث :
قانون مالیات بر ارث با قوانینی که بر اساس آنها مالیات شرکت ها محاسبه می شود تفاوت دارد اما جالب است بدانید این قانون حتی در خصوص نحوه محاسبه مالیات بر ارث ماترک متوفیان قبل از سال ۹۵ و بعد از آن نیز متفاوت است به عبارت دیگر قانون جدید مالیات بر ارث در خصوص اموال کسانی که بعد از تاریخ ۹۵/۱/۱ فوت شده اند اعمال می گردد این قانون نسبت به قانون قدیم اصلاحاتی داشته است که جزئیات آن در تاریخ ۳۱ تیر ماه سال ۱۳۹۴ تصویب رسیده است.
مالیات بر ارث مغازه چقدر است ؟
بر اساس قانون جدید میزان مالیات بر ارث مغازه برای متوفیان بعد از سال ۹۵ به میزان ۳% قیمت اعلام شده مغازه توسط کارشناس رسمی اداره مالیات است بر اساس قانون جدید هم چنین به میزان ۳% از قیمت اجناس داخل مغازه نیز مشمول پرداخت مالیات خواهد بود.
مالیات بر ارث خانه چگونه است ؟
در خصوص مالیات بر ارث ملک مسکونی ابتدا باید ملک مورد نظر توسط کمیسیون املاک سازمان امور مالیاتی تعیین ارزش شود بعد از آن برای هر کدام از طبقات یک مالیات در نظر گرفته می شود که برای طبقه اول وراث این مبلغ به میزان ۷/۵% از ارزش تعیین شده ملک است این میزان به ترتیب برای افرادی که در سایر طبقات هستند متفاوت خواهد بود به نحوی که وراث طبقه دوم و سوم به ترتیب باید ۲و۴ برابر طبقه اول مالیات بپردازند.
مراحل و شرایط انحصار وراثت همراه با تغییرات قانونی جدید
مالیات بر ارث ملک مسکونی چقدر است ؟
در خصوص مالیات بر ارث ملک مسکونی ابتدا باید ملک موردنظر توسط کمیسیون املاک سازمان امور مالیاتی تعیین ارزش شود بعد از آن برای هر کدام از طبقات یک مالیات در نظر گرفته می شود که برای طبقه اول وراث این مبلغ به میزان ۷/۵% درصد از ارزش تعیین شده ملک خواهد بود.
وکیل انحصار وراثت در آریاشهر (صادقیه) توضیح سوالات را می دهد؛
مالیات بر ارث خودرو چقدر است ؟
بر طبق قوانین جدید در صد مالیات بر ارث خودرو به میزان ۲% ارزش و قیمت اعلام شده خودرو توسط کارشناس سازمان امور مالیاتی است البته این درصد برای طبقه اول بوده و بر اساس قانون سایر طبقات به ترتیب ۲و۴ برابر خواهد شد.
موارد معافیت از مالیات بر ارث :
در قانون برخی معافیت ها برای مالیات بر ارث در نظر گرفته شده که این موضوع در اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم سال ۹۵ مورد بازنگری قرار گرفته است در حال حاضر معافیت مالیات بر ارث به قرار زیر است:
۱. اموال شهدای انقلاب اسلامی به وراث طبقات اول و دوم
۲. اثاث البیت محل سکونت متوفی ، منظور از اثاث البیت وسایل ضروری زندگی و لوازم خانگی است .
۳. اموالی که برای وزارتخانه ها و موسسات دولتی و دستگاه هایی که بودجه آنها توسط دولت تامین می شود.
۴. وجوه بازنشستگی ، وظیفه و پس انداز خدمت و مزایای پایان خدمت ، بازخرید خدمت ، مطالبات مربوط به خسارت اخراج ، مرخصی استحقاقی استفاده نشده و بیمه ها ی اجناس و نیز وجوه پرداختی توسط موسسات بیمه یا بیمه گذار و یا کارفرما از قبیل انواع بیمه های عمر و زندگی ، خسارت فوت و بیمه عمر …
( در خصوص ارث و مشاوره تخصصی مالیات بر ارث و انحصار وراثت با دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس در ارتباط باشید.)