هرگاه شخصی فوت کند و اموالی از وی بماند برای اینکه ورثه بتوانند در آن مال دخل و تصرفی کنندابتدا باید ثابت شود که ورثه متوفی هستند به گواهی که وراث متوفی ،وسهم الارث هر یک از آنان را مشخص می نماید گواهی انحصار وراثت می گوییم.
آیا حضور همه وراث برای انحصار وراثت الزامی است؟
برای ارائه وکالت به وکیل یا گرفتن وکیل برای انحصار وراثت نیازی به حضور و ارائه وکالت نامه توسط همه وراث نیست بلکه با اعطای وکالت از سوی یکی از وراث هم صورت می پذیرد.
از ویژگی های مهم وکیل انحصار وراثت می توان به این اشاره کرد که قبل از هر اقدامی ابتدا پرونده انحصار وراثت را مطالعه دقیق نماید وکیل باید از نحوه تقسیم اموال آگاهی کامل داشته باشد و با نکات ریز و ظریف این امور آشنا باشد مثلاً در مورد پرونده ای که تجربه وکالت آن را داشته ام در خصوص تقسیم اموال موکل بنده قصد تنها تقسیم یک مال را داشتند و مال نیز غیر منقول بود اگر اینجانب از طریق دادخواست تقسیم اموال دادگاه اقدام می کردم تقریبا ۵الی ۶ماه زمان بر می بود اما با توجه به اینکه مال غیر منقول و ثبت شده بود از طریق اداره ثبت و اسناد و املاک کشور اقدام نموده و دادخواست افراز دادم که در عرض ۳ماه پرونده بسته شد یکی از مهم ترین مزایای داشتن وکیل انحصار وراثت نیز همین امر است که با آگاهی کامل از قوانین می تواند کمک زیادی در خصوص صرفه جویی از وقت و
موکل نماید.
فایده داشتن وکیل انحصار وراثت چیست؟
در بسیاری از موارد دیده شده که تقسیم ارث بین و به با مشکلات زیادی همراه بوده است که ممکن است ابعاد حقوقی نیز به خود بگیرد برای اینکه از اختلافات بیش تر جلوگیری نماییم و مشکل خاصی بین طرفین ایجاد نشود می توان از وکیل انحصار وراثت کمک و بهره گرفت.
شماره وکیل برای انحصار وراثت:
دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس با سالها تجربه تخصصی در خصوص ارث و انحصار وراثت و تقسیم ارث سعی می نماید با تهیه مقالات معتبر علمی کمکی به هموطنان عزیز در داخل و خارج از کشور نماید اگر مشکل فعلی شما با این مقاله حل نگردیده توصیه می نماییم با شماره وکیل انحصار وراثت در تماس باشید.
بعد از گرفتن انحصار وراثت اولین اقدامی که وراث باید انجام دهند مراجعه به اداره مالیات و پرداخت مالیات بر ارث می باشد .
چرا باید امور انحصار ورثه را به وکیل حصر وراثت بدهیم ؟
وقتی فردی فوت می شود در زمینه تقسیم اموال وی ممکن است بین خویشاوندان اختلافی باشد که با داشتن وکیل انحصار وراثت به نظر می رسد تا حدودی از این تنش ها و مشکلات کمتر شود .
مدارک لازم برای انحصار ورثه چیست؟
مطالب مرتبط: عدم همکاری ورثه در فروش اموال
مدارک مورد نیاز عبارتند از :
۱.شناسنامه متوفی ۲.گواهی فوت متوفی ۳. عقدنامه در صورت ازدواج ۴.شناسنامه وراث ۵. وصیتنامه متوفی (در صورت وجود داشتن) ۶. استشهادیه
در صورت نداشتن هریک از مدارک مذکور اگر وکیل داشته باشید باید از مدارکی که ناقص است استعلام به عمل آید.
چه کسانی ارث می برند؟
افرادی که با شخص رابطه خونی دارند از او ارث می برند به عبارتی خویشاوندان نسبی هر شخصی توانند از او ارث ببرند به غیر از این افراد همسر فرد متوفی نیز از جمله وراث او خواهد بود اما تعلق ارث به وراث مطابق با طبقات ارث انجام می شود ،خویشاوندان نسبی متوفی طبق این طبقه بندی به ۳دسته تقسیم می شوند.
۱.طبقه اول
همسر متوفی
پدر و مادر
فرزندان متوفی پدر نبود آنها نوه ها
۲.طبقه دوم
پدربزرگ و مادربزرگ
همسر متوفی
برادران و خواهران متوفی
۳.طبقه سوم
همسر متوفی
عمو ،عمه،خاله،دایی متوفی پدر صورت نبود آنها فرزندان آنها
کسانی که به موجب نسب ارث میبرند:
۱) پدر و مادر ، اولاد ، اولاد اولاد
۲) اجداد و برادر و خواهر و اولاد آن ها
۳) اعمام و عمان و اخوال و حالات و اولاد آن ها
موانع ارث:
موانع ارث یکی از مباحث مهم در مسائل مربوط به ارث و میراث است این مبحث به عواملی اشاره می کند که می توانند موجب محرومیت وراث از ارث شوند مهم ترین موانع ارث که در حال حاضر موضوعیت دارند عبارتند از کفر ، قتل ، لعان ، زنازادگی
کفر :
طبق قوانین کشور ایران کافر از مسلمان نمی تواند ارث ببرد منظور از کافر شخصی است که مسلمان نباشد فرقی نمی کند که این شخص کافر صاحب کتاب باشد یا غیر کتاب در هر صورت از ترکه مسلمان ارثی به او نخواهد رسید در مقابل فرد مسلمان می تواند از کافر ارث ببرد اگر در میان ورثه متوفی تنها یک مسلمان وجود داشته باشد همه ترکه به او تعلق خواهد گرفت اهمیتی ندارد که این فرد در کدام یک از طبقات ارث قرار داشته باشد در هر صورت و به دلیل محرومیت بقیه از ارث این فرد مسلمان تنها وارث متوفی خواهد بود.
قتل :
قتل نیز یکی از عواملی است که می تواند مانع ارث بردن اشخاص شود اگر مورث به دست یکی از وراث خود به قتل برسد قاتل از ارث محروم خواهد بود البته قتل مورث باید از نوع عمدی و نامش چه باشد ،بنابراین اگر در مقام دفاع از خود باشد مانع ارث بردن نخواهد شد.
لعان :
لعان به معنای این است که مرد همسر خود را به زنا نسبت دهد و در صورت وجود فرزند ادعا کند که فرزند از آن او نیست ولی نتواند این ادعا را ثابت کند در این حالت مرد باید باید ۴مرتبه خدا را بر صحت ادعای خود شاهد بگیرد و هم چنین همسر او باید خدا را بر دروغ بودن ادعای شوهر شاهد بگیرد بعد از این زن و مرد بر هم حرام شده و اصطلاحاً لعان صورت می گیرد و از یکدیگر ارث نمی برند و هم چنین فرزند آنها از پدر ارث نمی برد و هم چنین از خویشاوندان پدری نیز ارث نمی برد اما از مادر و خویشاوندان مادری ارث می برد.
زنا زادگی:
زنا زادگی نیز یکی از عواملی است که می تواند موجب محرومیت افراد از ارث شود به این صورت که فرزند متولد شده از مرد یا زن زانی نمیتواند از آنها ارث ببرد و هم چنین پدرو مادر نیز نمی توانند وارث فرزند نامشروع خود باشند.
تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت :
هیچ تفاوتی از لحاظ عملی بین این دو واژه وجود ندارد بلکه فقط اصطلاحی است که بر سر زبان ها افتاده و هر دو به یک معنا می باشند و در رویه قضایی یکی هستند.
لیست اموال در انحصار وراثت مشخص می شود ؟
در گواهی انحصار وراثت چه محدود و چه ما محدود تنها ۳موضوع ذکر می گردد اول نام متوفی ،تاریخ فوت و دوم اسامی کامل وراث، سوم مشخص کردن سهم هر یک از وراث است بنابر این اصلأ لیست اموال متوفی در برگه حصر وراثت مشخص نمی گردد.
مطالب مرتبط: وکیل انحصار وراثت
مفهوم ارث :
ارث در معنای حقوقی یعنی انتقال قهری و بدون اراده اموال و دارایی های فردی که فوت شده به وراث او را ارث می گوییم ،فوت یک شخص علاوه بر آثار مادی آثار غیر مادی یا معنوی را نیز در پی دارد که در این جا کمک گرفتن از یک وکیل خوب ارث به همه وراث می تواند کمک شایانی بنماید.
مفهوم ورثه:
ورثه به افرادی اطلاق می شود که وارث مال و دارایی متوفی می باشند ، و در اصطلاح قانونی به وراث متوفی قائم مقام قانونی متوفی می گوییم و از این رو می توانند در همه دارائی متوفی دخالت و تصرف کنند.