یکی از مهم ترینموضوعات در پروسه طلاق مشخص نمودن مهریه زوجه و در بعضی موارد نیز توقیف سهم الارث زوج به خاطر مهریه است. در این مقاله سعی بر این شده که در مورد توقیف اموال زوج در رابطه با مهریه زوجه صحبت شود و برای روشن شدن موضوع باید به مسائلی که در ارتباط با مهریه است صحبت شود مانند تکلیف مهریه در دوران نامزدی و یا اینکه مستثنیات دین چیست؟ که به ترتیب مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
در بحث توقیف سهم الارث زوج در ارتباط با مهریه شرایط متفاوتی وجود دارد از جمله اینکه زوج فوت کند و زوجه مهریه خود را دریافت نکرده باشد که در این صورت همانطور که می دانیم مهریه جزء دیون و بدهی زوج تلقی می شود و قبل از اینکه ماترک تقسیم شود ابتدا باید دیون متوفی پرداخت شود و مهریه که نوعی دیون زوج تلقی می شود ابتدا باید آن پرداخت شود.
و حالتی دیگر نیز وجود دارد که زوج مهریه زوجه را پرداخت نکرده باشد و یکی از اطرافیان زوج که زوج از ماترک آنان ارث می برد فوت نماید که در این حالت اگر زوجه تقاضا و مطالبه مهریه نماید و زوجه سهم الارث زوج را معرفی نماید توسط مراجع قضایی سهم الارث زوج توقیف می گردد.
مطالب بیشتر : بهترین وکیل انحصار وراثت
در این حالت زوجه با تنظیم دادخواست مربوط به مطالبه مهریه از دادگاه درخواست توقیف سهم الارث زوج را تقاضا می نماید و هم چنین زوجه می تواند برای توقیف به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و از آن طریق نیز اقدام نماید واموال بهتر است که مشخص و مفروز باشند و سپس بعد ارز این مراحل نوبت به فروش مزایده ای اموال می رسد که در این صورت زوجه خودش نیز می تواند آن اموال را خریداری کند و اگر سهم الارث زوج به صورت مشاع باشد زوجه باید درخواست افراز را به دادگاه تقدیم نماید.
همانطور که می دانیم روند رسیدگی در هر پرونده ای متفاوت است و پیچیدگی های خاص خود را دارد پرونده طلاق و پروسه دریافت مهریه و توقیف اموتل نیز از این پیچیدگی مستثنی نمی باشد و این با توجه به سوابق کاری و علمی هر وکیلی متفاوت است و قطعاً نتایج مختلفی را نیز به دنبال خواهد داشت توصیه ما به شما این است که اگر قصد انجام توقیف سهم الارث زوج را به خاطر مهریه دارید حتماً با یک وکیل دادگستری در این حوزه مشاوره بگیرید.
مهریه مالی است که به مناسبت عقد نکاح مرد ملزم به دادن آن به زوجه می شود مهر به نوعی الزام قانونی است که بر شوهر تحمیل می شود و تنها کاری که زوجین می توانند انجام دهند این است که هنگام عقد یا پس از آن مقدار مهر را به تراضی و توافق معین سازند طبق ماده ۱۰۸۰ قانون مدنی در تعیین مهر منوط به تراضی طرفین است.
به مجرد عقد زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید اما اگر شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهت فسخ نکاح به دلیل عدم صورت بگیرد در این مورد نیز زن مستحق نصف مهر خواهد بود اما اگر عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهاتی غیر از عنن فسخ شود زن حق مهر ندارد در این صورت من یه به او تعلق نمی گیرد.
⚖️ مهر المسمی : مهریه مهر المسمی مهریه ای است در زمان عقد میزان آن مشخص می شود و در سند ازدواج قید می گردد و در این نوع مهر هیچ محدودیتی وجود ندارد و به هر میزانی می تواند باشد.
⚖️ مهر المتعه : این نوع مهریه به زنانی تعلق می گیرد که در زمان عقد برای آنها هیچ مهری در نظر گرفته نشده است و مرد قبل از نزدیکی اقدام به طلاق زن می نماید و میزان مهریه با توجه به دارایی مرد و توان مالی او تعیین می گردد.
⚖️ مهر المثل : مهر المثل مهری است که در ضمن عقد زوجین بر آن توافق ندارند و مقدار آن مشخص نشده است و مهر المثل با توجه به ویژگی های زن به او تعلق می گیرد که بعد از عقد و بعد از نزدیکی می باشد.
مطالبه مهریه به دو روش است 1. مهریه عند الاستطاعه 2. مهریه عند المطالبه
عند المطالبه بودن مهریه به این معنی است که به محض امضای عقد نامه زن اگر بخواهد می تواند با مراجعه به محاکم و دادگاه های خانواده یا مراجعه به اجرای ثبت بخواهد که تمام مهریه یا قسمتی از آن دریافت گردد.
عند الاستطاعه بودن مهریه به این معنی است که زن زمانی می تواند مهریه خودش را مطالبه کند و مرد را الزام به پرداخت آن نماید که استطاعت پرداخت مهریه توسط زوج را اثبات کند و اگر نتواند هیچ حقی نخواهد داشت.
نکاح وقتی موقت است که برای مدت معینی واقع شده باشد.
اصل بر دائمی بودن نکاح است و در موارد تردید نکاح دائم تلقی می شود چنانچه مدت در نکاح تعیین نشده باشد و معلوم باشد که قصد طرفین نکاح موقت بوده نکاح باطل است ولی اگر قصد طرفین معلوم نباشد نکاح صحیح و دائمی محسوب خواهد شد.
مدت نکاح موقت باید کاملاً معین شود در صورتی که ابتدای نکاح مشخص نشده باشد زمان عقد نکاح آغاز آن محسوب خواهد شد . مدت عقد نکاح منقطع باید در زمان عقد مشخص گردد و قابلیت تعیین آن کفایت نمی کند ؛ عدم تعیین مدت در نکاح موقت موجب بطلان عقد می گردد.
تفاوت اصلی نکاح موقت با نکاح دائم عبارت است از اینکه در نکاح موقت باید مهریه و مدت نکاح قید شود و در نکاح موقت نفقه و ارث بردن منتفی است البته شرط پرداخت نفقه می توان گذاشت.و عده زوجه عقد موقت دو طهر یعنی 45 روز است و عدم ثبت ازدواج موقت بر خلاف ازدواج دائم جرم نیست مگر در صورتی که زوجه باردار شود و یا شرط ضمن عقد شده باشد.