مهریه مالی است که به مناسبت عقد نکاح مرد ملزم به دادن آن به زوجه می شود مهر به نوعی الزام قانونی است که بر شوهر تحمیل می شود و تنها کاری که زوجین می توانند انجام دهند این است که هنگام عقد یا پس از آن مقدار مهر را به تراضی و توافق معین سازند طبق ماده ۱۰۸۰ قانون مدنی در تعیین مهر منوط به تراضی طرفین است.
به مجرد عقد زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید اما اگر شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهت فسخ نکاح به دلیل عدم صورت بگیرد در این مورد نیز زن مستحق نصف مهر خواهد بود اما اگر عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهاتی غیر از عنن فسخ شود زن حق مهر ندارد در این صورت من یه به او تعلق نمی گیرد.
توقیف مال منقول و غیر منقول مهریه ۱۱۰سکه ملاک عمل نیست و همه مهریه مندرج در عقدنامه مهم است برای گرفتن مهریه ابتدا باید از اداره ثبت اسناد شروع کرد و در صورت نبودن مال می توان به دادگاه رفت، برای درخواست صدور اجراییه به دفتر ازدواج ثبت کننده عقد نکاح باید مراجعه کنیم زیرا در فاصله صدور اجراییه تا زمان توقیف اموال با توجه به پروسه طولانی که وجود دارد امکان انتقال اموال از سوی زوج وجود دارد لذا در خصوص توقیف اموال برای مهریه بهتر است از یک وکیل دادگستری مشاوره بگیرید.
برای توقیف اموال او باید بررسی شود که جزء مستثنیات دین است یا خیر زیرا در این صورت بعد از توقیف نیز با اعتراض شوهر مال مذکور از توقیف خارج می شود و طبق قانون ودیعه مسکن متناسب با شأن ، یک باب منزل مسکونی ،ابزار کار ، خط تلفن جزء مستثنیات دین هستند ولی خودرو جزء مستثنیات دین نیست حتی اگر یک خودرو داشته باشد قابل توقیف است.
پس از توقیف اموال باید توجه کرد که ظرف ۱۰روز پس از صدور قرار تأمین خواسته از سوی دادگاه میبایست دادخواست مطالبه مهریه از طریق دفاتر خدمات قضایی به ثبت برسد و در غیر این صورت شوهر می تواند با مراجعه به شعبه تقاضای رفع توقیف نماید ، هزینه دادخواست تامین خواسته غیر مالی محسوب می شود اما دادخواست مطالبه مهریه مستلزم پرداخت ۳/۵ از قیمت روز سکه های مطالبه شده به عنوان هزینه دادرسی است مگر اینکه اعسار از پرداخت هزینه دادرسی هم تقاضا شده باشد و دادگاه بپذیرد.
در صورتی که زوج مهریه زوجه را نپردازد زوجه می تواند با معرفی اموال و دارایی زوج تقاضا کند که اموال وی را توقیف کنند و می تواند مطالباتی را از موجودی حسابهای بانکی او توقیف کند زوجه همینطور می تواند تقاضای توقیف حقوق زوج را بنماید ، اگر زوج مالی داشته باشد و زوجه احتمال دهد در طول مدتی که دادگاه تشکیل می شود زوج آن اموال را می فروشد ازدادگاه می خواهد قرار تأمین خواسته صادر کند و مال تا صدور حکم دادگاه توقیف می گردد.
اگر زوج دادخواست اعسار داد و معطر بودن او برای دادگاه محرز شد باید دانست که اعسار از پرداخت مهریه حکمی موقتی است یعنی اگر زوجه بتواند در آینده اموالی از زوج معرفی کند می تواند نسبت به وصول طلب خود از آن اموال اقدام کند به عبارت دیگر هر زمانی که زوجه بتواند اموالی را مبنی بر توانایی زوج بر پرداخت مهریه به دادگاه معرفی کند این اموال توقیف و به دلیل اینکه مهریه جزء دیون ممتازه است که یه از آن مبلغ کسر می شود.
کلیه هزینه ها بر عهده شخص مدیون است که در بحث توقیف اموال برای مهریه به عهده زوج است.
در این موضوع تاریخ نقل و انتقال سرقفلی بررسی می شود که اگر نزدیک به هم باشد معامله به قصد فرار از دین تلقی می شود و باطل است.
بله این مورد هم جزء اموال است و مستثنیات دین نمی باشد که معمولاً در صورت متاهل بودن یک چهارم حقوق و درصورت تجرد یک سوم حقوق توقیف می شود.
با کمک یک وکیل دادگستری در دادگاه باید اثبات کنید که معامله ای که انجام شده صوری است و به قصد فرار از دین که در نهایت معامله باطل اعلام می شود و می توانید خودرو را توقیف کنید.