گواهی انحصار وراثت
✓ گواهی حصر وراثت نا محدود ۴۰روز
✓ گواهی حصر وراثت محدود ۷ تا ۱۰ روز
✓ نگران ناقص بودن مدارک و یا عدم همکاری سایر وراث نباشید.
✓بدون مراجعه سایر وراث
✓ استعلام در صورت نداشتن شناسنامه وراث
✓ تهیه استشهادیه در صورت تمایل
✓ در صورت وکالت محضری از وراث داشتن وکیل الزامی است .
✓ مشاوره تلفنی رایگان : 09124383417
توجه داشته باشید در هیچ مرحله ای نیاز به حضور تمام ورثه نیست و لازم نیست همه ورثه در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند و یا همه به وکیل وکالت دهند و یا همه ورثه به یکی از وراث وکالت دهند.
⚖️ ⚖️ ⚖️ ⚖️ ⚖️
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد: نکته مهم با توجه به اینکه تخصص وکیل دفتر وکالت و مشاوره فانوس در اخذ گواهی انحصار وراثت و پرونده های مالیات بر ارث است به شما موکلین این نوید را می دهد که حتی اگر یکی از ورثه با مدارک شناسایی خودش مراجعه کند بدون اینکه گواهی فوت و یا حتی شناسنامه متوفی و یا شناسنامه سایر وراث را داشته باشد اخذ گواهی انحصار وراثت با توجه به استعلام از اداره ثبت احوال امکان پذیر خواهد بود.
انحصار وراثت ویا گواهی انحصار وراثت گواهی است که از طرف شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی صادر میشود و در آن قید میشود که وراث متوفی منحصر به چه کسانی هستند و میزان سهم الارث آنها بر اساس قانون تعیین میشود
بهترین وکیل ارث تهران کسی است که با آگاهی کامل از قوانین بتواند بهترین و سریع ترین راه را برای رسیدن به هدف موکل خویش انتخاب کند ، بهترین بودن وکیل دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس ازکسی پوشیده نیست حتی رقبای ما هم به این امر واقف هستند.
مفهوم قانونی ترکه :
آنچه از متوفی به عنوان دارایی و مال و اموال و بدهی برای وراث بر جای می ماند به نام ترکه از آن یاد می شود منظور از ترکه دارایی مثبت و دارایی منفی است و فقط دارایی مثبت به ورثه می رسد و دیون و بدهکاری متوفی به ارث نمی رسد مگر اینکه مال از متوفی به جا مانده باشد و بتوان آن دیون را از آن اموال پرداخت کرد در واقع باید قبل از تقسیم ترکه نسبت به پرداخت دیون اقدام کرد.
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد، اخذ گواهی انحصار وراثت که از طرف شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی صادر می شود و مشخص می کند وراث قانونی متوفی چه کسانی هستند و میزان سهم الارث ایشان از ما ترک چه مقدار خواهد بود
اخذ انحصار وراثت چقدر طول میکشد؟
اخذ انحصار وراثت محدود ۷روز و انحصار وراثت نامحدود ۴۰روز زمان می برد.
نحوه اخذ گواهی انحصار وراثت :
وکیل گواهی انحصار وراثت توضیح می دهد،برای اخذ گواهی انحصار وراثت باید ابتدا به دفاتر خدمات قضایی مراجعه شود پس از ثبت نام در سامانه ثنا کدی به شما داده می شود سپس ارجاع داده می شوید به شورای حل اختلاف صالح در این امر که شورای حل اختلاف محل اقامت متوفی است.
حقوق و دیون متعلق به ترکه میت:
وکیل تحریر ترکه بیان می دارد که بر طبق ماده ۸۶۹ قانون مدنی:
حقوق و دیونی که بر ترکه میت تعلق می گیرد و باید قبل از تقسیم آن اداء شود از قرار ذیل است ؛
۱. قیمت کفن و دفن میت و حقوقی که متعلق است به اعیان ترکه
۲. دیون و واجبات مالی متوفی
۳. وصایای میت تا ثلث ترکه بدون اجازه ورثه و زیاده بر ثلث با اجازه آن ها
۴.دیون و حقوقی که بر عهده متوفی است بعد از هزینه کفن و دفن و تجهیز میت و سایر هزینه های ضروری ازقبیل حفظ و اداره ترکه باید از ترکه داده شود.
مطالب بیشتر : وکیل ملکی در یافت آباد
نکته:در خصوص حصر وراثت نگران عدم همکاری سایر وراث و ناقص بودن مدارک نباشید.
مطالب مرتبط: : عدم همکاری ورثه در فروش مال مشاع
آیا در صورت جدایی زن و شوهر از یکدیگر ارث می برند؟
وکیل گواهی انحصار وراثت بیان می دارد که فقط در صورتی زن و شوهر از یکدیگر ارث می برند که طلاق رجعی باشد و فوت یکی از طرفین در عده طلاق رجعی باشد در این صورت از یکدیگر ارث می برند.
اطلاعاتی در مورد بیمه عمر متوفی و نحوه تقسیم آن می دهید؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد : هر شخصی که خودش را بیمه عمر کند با توجه به اینکه بیمهعمر یک قرارداد بین فرد فوت شده و شرکت بیمه است هر شخصی می تواند طبق همان قرارداد مشخص کند که نحوه تقسیم بیمه عمر به چه صورت باشد و اینگونه نیست که مانند ماترک و اموال متوفا پسر دو سهم و دختر یک سهم ببرد در صورتی که این موضوع مشخص نشده باشد هر کدام از پسر و دختر به طور مساوی سهم می برند .
تکلیف فردی که در زمان حیات متوفا سهم خودش را گرفته در زمان تقسیم ارث چیست ؟
با توجه به اینکه پرونده های مربوط به ارث و مالیات بر ارث مشکلات عدیده ای که این موضوع را تحت تاثیر قرار می دهد بسیار است زیاد شنیده می شود که ورثه می گویند برادران در زمان حیات پدر سهم خویش را گرفته اما الان که زمان تقسیم ارث است دوباره می خواهد سهم ببرد در پاسخ به این سوال تکراری باید بگوییم که هر فردی اگر در زمان حیات خودش هر یعنی به فرزندانش بدهد تاثیری در تقسیم ماترک نخواهد داشت و آن فرد در زمان انحصار وراثت نیز سهم خودش را خواهد برد.
بیش تر بدانید: وکیل در شهرک ولیعصر
چه کسانی می توانند درخواست گواهی حصر وراثت کنند؟
وکیل گواهی انحصار وراثت توضیح می دهد، هریک از وراث و هم چنین هر شخص دیگری که بتواند ثابت کند در ماترک متوفی ذینفع است می تواند صدور گواهی انحصار وراثت را درخواست کند.
چه کسانی ورثه محسوب و یا از متوفی ارث می برند؟
وکیل اخذ گواهی انحصار وراثت توضیح می دهد، مطابق ماده ۸۶۲ قانون مدنی وراث به ۳طبقه تقسیم شده است که با بودن حتی یک نفر از طبقه اول یا بالاتر هیچ ارثی به طبقات دیگر نمی رسد و فقط همسر متوفی زن یا شوهر شخص فوت شده است که نسبت به سهم خود در همه طبقات با دیگران ارث خواهد برد.
وکیل انحصار ورثه و
در صورتی که مدارک لازم برای انحصار وراثت گم یا مفقود شده باشد تکلیف چیست ؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد: در صورتی که گواهی فوت یا هر یک از مدارک لازم مثل شناسنامه متوفا یا شناسنامه وراث مفقود شده باشد یکی از وراث و یا وکیل آنها می توانند از اداره ثبت احوال محل فوت متوفا استعلام و المثنی آن مدارک را تهیه نمایید.
کسانی که می خواهند از خارج از کشور برای انحصار وراثت وکالت دهند چه اقدامی باید انجام دهند ؟
این افراد برای اعطای وکالت باید اقدام به ثبت وکالتنامه نمایند که از دو طریق می توانند این عمل را انجام دهند یکی از طریق سامانه ثنا و دیگری سامانه میخک این مهم امکان پذیر شده است در این خصوص می توانید برای دریافت اطلاعات بیش تر با وکیل متخصص مشاوره نمایید.
چه افرادی طبق قانون کشور ایران می توانند اقدام به دریافت گواهی انحصار وراثت نمایند ؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد : طبق قوانین وکیل قانونی هر کدام از طرفین می توانند اقدام به دریافت انحصار وراثت نمایند و هم چنین فرد موصی له یعنی کسی که فرد متوفا در زمان حیات خود اموالی را به او منتقل کرده یا وصیت به نفع او شده است و هم چنین فرد وصی که به واسطه وصیت شخص متوفا ارث ببرد و هم چنین طلبکار متوفا برای اینکه بتواند به ورثه متوفا مراجعه کند و حق خویش را بگیرد می تواند اقدام به دریافت انحصار وراثت نماید و در آخر وراث سببی و نسبی متوفا می توانند اقدام به دریافت انحصار وراثت نمایند.
اقدام بعدی پس از گرفتن گواهی انحصار وراثت چیست ؟
هر چند پاسخ به این سوال طولانی است اما سعی میکنیم به طور خلاصه بگوییم که اقدام بعدی پس از دریافت گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف مراجعه به اداره دارایی برای پرداخت مالیات بر ارث است که به طور مفصل در مقاله ای جداگانه به توضیح آن پرداخته شده است.
در صورتی که بین اموال متوفا وصیت نامه ای پیدا شود تکلیف چیست ؟
در صورتی که بین اموال متوفا وصیت نامه ای پیدا شود که متوفا تا ۱/۳ اموال خودش را منتقل کرده باشد برای گرفتن گواهی انحصار وراثت ارایه آن لازم است اما سوال عده ای این است که اگر متوفا در زمان حیات خویش وصیت به طور شفاهی نموده باشد تکلیف چیست ؟
پاسخ به. این سوال را فارغ از مسایل شرعی بخواهیم بدهیم این موضوع در قانون قابل ترتیب اثر نخواهد بود زیرا چیزی باید به دادگاه ارایه شود که محکمه پسند باشد و وصیت شفاهی قابل اعتماد و اعتبار نزد قاضی نیست اما از لحاظ اخلاقی و شرعی عمل به آن بهتر است ولی از نظر قانونی هیچ مسولیتی را برای کسی ندارد .
تکلیف فردی که در خارج از کشور فوت شده ولی اموالش در ایران باشد چیست ؟
در صورتی که فردی در خارج از ایران فوت کرده باشد باید گواهی فوت ترجمه شده را به تاید سفارت ایران در کشوری که در آن سکونت داشته برسانند و هم چنین برای وکیل انحصار وراثت متخصص ارسال کنند تا او بتواند اقدامات اداری آن را انجام دهد
آیا گرفتن گواهی انحصار وراثت اجباری است ؟
بله بدون انحصار وراثت هیچ اداره و ارگانی شما را به عنوان ورثه به رسمیت نمی شناسند و هم چنین فقط و فقط وراث با این گواهی قابل تشخیص هستند شاید عده ای بگویند پس شناسنامه چیست اگر شناسنامه نشان دهنده هویت هر فردی است اما در هر حال طبق قانون برای مراجعه به ادارات دولتی و عمومی مثل شهرداری ها ارایه گواهی انحصار وراثت الزامی است .
اگر ورثه با تبانی یکدیگر نام عده ای دیگر را نیاورند و اقدام به دریافت گواهی انحصار وراثت بدون ذکر نام سایرین نمایند تکلیف چیست ؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد: ذکر نکردن تعمدی نام سایر وراث به هر دلیلی که باشد جرم کلاهبرداری است و هم چنین برای شهودی که استشهادیه را امضا کرده آمد در فرض سوانتی جرم شهادت کذب خواهد بود و درنهایت موجب شکایت و رسیدگی قضایی را در پی خواهد داشت .
همانطور که بیان گردید ارائه گواهی انحصار وراثت در هر صورتی لازم است اما برای دریافت حقوق و مستمری متوفا ارائه گواهی انحصار وراثت محدود کفایت می نماید.
بهتر است برای اطلاعات بیش تر و دقیق تر به مقاله مراحل دریافت انحصار وراثت دفتر وکالت و مشاوره فانوس که با لینک رنگی مشخص شده مراجعه نمایید و در آن مقاله به طور دقیق و به ترتیب مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت توضیح داده شده است .
در پاسخ به این سوال باید بگوییم هیچ نیازی به اعطای وکالت به یکی از ورثه نیست زیرا هر شخصی می تواند اقدام به دریافت انحصار وراثت نماید پس هر یک از وراث اگر بدانند از کدام شعبه شورای حل اختلاف آن گواهی اخذ شده می توانند با مراجعه به آن شعبه رونوشتی از گواهی صادر شده را نیز دریافت نمایند.
آیا گواهی فوت یا گواهی انحصار وراثت به طور المثنی صادر می شود ؟
برای دریافت گواهی فوت یا گواهی انحصار وراثت هر یک از وراث می توانند به ترتیب با مراجعه به اداره ثبت احوال محل فوت متوفا یا شعبه شورای حل اختلافی که گواهی انحصار وراثت را صادر کرده است درخواست کپی برابر با اصل گواهی مذکور را مطالبه نماید و المثنی این مدارک صادر نمی شود بلکه کپی برابر با اصل با مهر شورا یا ثبت احوال تحویل هر یک از ذینفعان داده می شود.
برخی سوال می پرسند که دریافت گواهی انحصار وراثت بدون داشتن شناسنامه سایر وراث به چه صورت است ؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد: در پاسخ به این سوال باید بگویم شاید نزد خود فکر کرده باشید این فرد شخصی است که یک موسسه حقوقی را تأسیس کرده و اطلاعات حقوقی کافی ندارد اما خیالتان را راحت کنیم وکیل دفتر وکالت و مشاوره حقوقی فانوس شخصی است که وکیل پایه یک دادگستری و پروانه تهران را دارد و شخصاً خودش پرونده ها را پیگیری می نماید نه اینکه مانند برخی از همکاران به وکلای کارآموز و آماتور بدهد و هر مدرکی که ناقص باشد از اداره ثبت احوال استعلام می نماید.
آیا نگرفتن انحصار وراثت جریمه و دیر کرد دارد پاسخ به این سوال منفی است هیچ کسی به دلیل دیر گرفتن یا نگرفتن گواهی انحصار وراثت جریمه نخواهد شد اما طبق قانون اگر کسی قبل از تاریخ ۹۵/۱/۱ فوت کرده باشد و در مدت ۶ ماه اظهارنامه مالیاتی توسط وراث داده نشود مشمول کمی جریمه خواهد شد نه به این منظور که گواهی را نگرفته بلکه به این منظور که اگر فردی فوت شود و به او ظرف ۶ ماه اظهارنامه مالیاتی را بدهند قانون برای این افراد به عنوان تشویق وسایلی را لحاظ کرده است مثلاً اگر در مدت یک سال از تاریخ فوت اظهارنامه مالیات بر ارث ثبت شود مشمول بعضی معافیت ها و بخشودگی ها خواهند بود که در صورت اطلاعات بیش تر می توانید با دفتر وکالت و مشاوره فانوس در ارتباط باشید.
آیا تقسیم ارث را هم دفتر وکالت شما بر عهده می گیرد ؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد: سوال عده ای از عزیزان است که با دفتر وکالت و مشاوره فانوس تماس می گیرند و می پرسند شما این مبلغی را که نوشته آید برای همه مراحل و تقسیم ارث را هم شامل می شود در پاسخ باید بگوییم این مبلغ مذکور فقط برای دریافت گواهی انحصار وراثت که خودش ۴۰ روز زمان می برد البته این ۴۰ روز توسط وکیل دریافت می گردد و اگر توسط افراد عادی گرفته شود به ۸۰ روز هم می رسد اما تقسیم ارث در صورتی که شما بخواهید با حق الوکاله توافقی نیز انجام می گردد.
انحصار وراثت برای دریافت مستمری نیز لازم است ؟ .
یکی از سوالات پر تکرار همین است برای حقوق و مستمری نیز دریافت انحصار وراثت الزامی است و اگر متوفا اموالی بالای ۵۰ میلیون نداشته باشد صرف گرفتن گواهی انحصار وراثت محدود کفایت می کند.
آیا امکان اعتراض به گواهی حصر وراثت وجود دارد ؟
بله هر یک از وراث اگر به گواهی حصر وراثت اعتراضی داشته باشند می توانند آن را مطرح کنند و این گواهی قابل اعتراض است .
تاخیر در اخذ گواهی حصر وراثت و یا دیر کردن در پرداخت مالیات بر ارث مشمول جریمه می شود؟
خیر باید بگوییم که تاخیر در پرداخت مالیات و اخذ گواهی حصر وراثت مقید به مدت نیست و هر زمان که بخواهید می توانید اقدام کنید و مشمول جریمه نمی شود مشروط به اینکه متوفی بعد از ۹۵/۱/۱ فوت کرده باشد .
علت اخذ گواهی انحصار وراثت چیست؟
پس از فوت فرد اموال قهری به وراث منتقل می شود اما اگر وراث می خواهند سهم الارث خود را مطالبه و در آن تصرف ویا هر اقدام حقوقی در مراجع قضایی و یا ادارات دولتی و دفاتر اسناد رسمی و بانک ها انجام دهند .
در مرحله نخست و قبل از هر اقدامی میبایست انحصار وراثت اخذ شود .
مدت زمان لازم برای اقدام به اخذ گواهی انحصار وراثت چقدر است؟
برخی از کاربران سوال می کنند مدت زمان برای اخذ گواهی انحصار وراثت چقدر است ؟ باید به این عزیزان بگوییم تا الان قانون مدت زمان خاصی را مشخص نکرده است و شما هر وقت بخواهید می توانید اقدام به اخذ گواهی انحصار وراثت بفرمایید و کاملا در دست خودتان است.
یکی از مدارک لازم برای اخذ گواهی حصر وراثت استشهادیه محضری است به این صورت که ۳نفر از کسانی که وراث متوفی را می شناسند در یکی از دفاتر اسناد رسمی حاضر و با پر کردن فرم مخصوص استشهادیه که معمولا دفاتر اسناد رسمی به صورت آماده دارند گواهی می کنند.
آیا استشهادیه برای حصر وراثت توسط شما انجام می شود؟
بله
بیش تر بدانید:وکیل مالیات بر ارث
حصر وراثت چقدر طول می کشد؟
وکیل گواهی انحصار وراثت توضیح می دهد، برای گرفتن گواهی انحصار وراثت نامحدود ۴۰روز کاری و برای گرفتن گواهی انحصار وراثت محدود ۷روز کاری زمان لازم است که دریافت گردد. توصیه می شود نکات مهم انحصار وراثت را هم مطالعه بفرمایید.
انواع گواهی انحصار وراثت:
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد : حصر وراثت نامحدود:در صورتی که ارزش ماترک متوفی بیش از پانصد میلیون ریال باشد شورای حل اختلاف گواهی حصر وراثت نامحدود صادر می کند که در این مورد میبایست نشر آگهی صورت بگیرد و از زمان نشر آگهی ۳۲روز باید بگذرد.
حصر وراثت محدود:در صورتی که ارزش ما ترک متوفی کم تر از پانصد میلیون ریال باشد شورای حل اختلاف حصر وراثت محدود صادر می کند و در این مورد احتیاج به نشرآگهی نمی باشد.
آیا برای اخذ گواهی انحصار وراثت گواهی مالیات بر ارث لازم است؟
در صورتی که متوفی قبل از سال ۹۵فوت شده باشد ارائه گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث از اداره دارایی آخرین محل اقامت متوفی لازم می باشد اگر متوفی بعد از سال ۹فوت نموده باشد ضرورت ارائه گواهی مالیاتی از بین رفته و ارائه چنین مدرکی همراه با مدارک درخواست گواهی انحصار وراثت دیگر لازم نیست.
آیا در صورت عدم همکاری سایر وراث می توان موفق به اخذ گواهی حصر وراثت شد؟
باید بگوییم که نگران این موضوع نباشید چرا که این امر از طرف احدی از وراث و یا اعطای وکالت از ناحیه ایشان به ما میسر می شود و نیازی به حضور تمامی وراث نمی باشد.
وکیل گواهی انحصار وراثت توضیح می دهد،با فوت هر شخصی رابطه آن شخص با اموالش قطع می گردد و اداره آن اموال به طور غیر ارادی به وراث متوفی می رسد و وراث برای اینکه بتوانند دخل و تصرفی در اموال داشته باشند ابتدا باید گواهی حصر وراثت دریافت کنند اولین کاربرد گواهی انحصار وراثت اختیار یافتن وراث در اداره اموال متوفی است .
مدارک لازم برای درخواست حصر وراثت چیست؟
استشهادیه محضری
شناسنامه متوفی
شناسنامه وراث
عقدنامه
وصیت نامه ، در صورتی که نوشته شده باشد
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد: برای اخذ انحصار وراثت قبل از هر چیزی وراث باید استشهادیه تهیه کنند که ۳نفر در دفتر اسناد رسمی حاضر شده و فرم مخصوص استشهادیه را تکمیل می نمایند و سپس باید مشخص کنند انحصار وراثت محدود می خواهند یا نامحدود
حصر وراثت محدود برای کسانی است که دارایی آنان کم تر از ۵۰میلیون تومان است بعد از تعیین این موضوع هریک از وراث خودشان یا با اعطای وکالت به وکیل خوب دادگستری مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نموده و نسبت به ثبت دادخواست اقدام می نمایند.
آیا اخذ انحصار وراثت اجباری است؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد: اگر متوفی اموالی نداشته باشد یا ورثه ای نداشته باشد که بخواهند در اموال متوفی تصرفی کنند یا حتی اگر ورثه ای باشد اما قصد دخل و تصرفی در اموال متوفی را نداشته باشند نیازی به اخذ حصر وراثت نیست اما برای انجام هریک از امور نام برده وراث باید اقدام به اخذ انحصار وراثت نمایند.
برای حصر وراثت دولت هزینه ای دریافت خواهد کرد؟
فقط مبلغ ۳۰۰هزار تومان در دفتر خدمات الکترونیک قضایی پرداخت می شود.
۱.طبقه اول
همسر متوفی
پدر و مادر
فرزندان متوفی پدر نبود آنها نوه ها
۲.طبقه دوم
پدربزرگ و مادربزرگ
همسر متوفی
برادران و خواهران متوفی
۳.طبقه سوم
همسر متوفی
عمو ،عمه،خاله،دایی متوفی پدر صورت نبود آنها فرزندان آنها
کسانی که به موجب نسب ارث میبرند؟
۱) پدر و مادر ، اولاد ، اولاد اولاد
۲) اجداد و برادر و خواهر و اولاد آن ها
۳) اعمام و عمان و اخوال و حالات و اولاد آن ها
کسانی که به موجب سبب ارث می برند؟
۱) زوجه
۲) زوج
طبقه اول از وراث نسبی عبارتند از :
(پدر و مادر ، فرزندان ، نوه ها )
اگر برای متوفی اولاد یا اولاد اولاد نباشد هر یک از پدر و مادر در صورت انفرادی تمام ارث را می برند ، اگر پدر و مادر متوفی هر دو زنده باشند مادر یک سوم و پدر دو سوم می برد اگر برای متوفی اولاد یا نوه از هر درجه که باشد موجود نباشد اگر پدر و مادر هر دو زنده باشند ولی مادر حاجب داشته باشد یک ششم از ترکه متعلق به مادر است ، منظور از حاجب یعنی شخصی از طبقات دیگر که میزان سهم الارث مادر را کمتر می نماید.
میزان سهم الارث دختر :
اگر دختر فرزند منحصر باشد به همراه پدر و مادر متوفی نصف ترکه را خواهد برد و مابقی با توجه به میزان سهم الارث پدر و مادر متوفی بین آنها تقسیم می شود ، اگر متوفی دو دختر یا بیش تر داشته باشد دختران دو سوم ترکه را به ارث می برند.
میزان سهم الارث پسر :
اگر فرزند متوفی پسر باشد چنانچه پسر منحصر یا متعدد باشد به همراه پدر و مادر متوفی همگی در طبقه اول قرار دارند ارث می برند به این صورت که سهم پدر و مادر متوفی یک سوم و مابقی به قرابت به فرزند پسر می رسد که به تساوی بین خودشان تقسیم می کنند در صورتی که متوفی هم فرزند پسر و هم دختر به همراه پدر و مادر داشته باشد سهم پدر و مادر یک سوم است و مابقی بین فرزند پسر دو برابر سهم دختر تقسیم می شود .
میزان سهم الارث نوه :
آنچه مسلم است این است که نوه در طبقه اول قرار دارد ولی در صورتی ارث میبرد که متوفی فرزندی نداشته باشد در این صورت نوه قائم مقام اولاد می شود و با هریک از اولین که زنده باشد ارث می برد ، اولاد پسر یعنی فرزندان پسری متوفی دو برابر اولاد فرزندان دختری متوفی ارث می برند حتی اگر اولاد متوفی پسر باشد اگر به واسطه مادر با متوفی قرابت پیدا کرده نصف نوه ای که از پدر با متوفی قرابت پیدا کرده ارث می برد.
تفاوت حصر وراثت با انحصار وراثت :
وکیل انحصار وراثت بیان می کند،هیچ تفاوتی از لحاظ عملی بین این دو واژه وجود ندارد بلکه فقط اصطلاحی است که بر سر زبان ها افتاده و هر دو به یک معنا می باشند و در رویه قضایی یکی هستند.
لیست اموال در انحصار وراثت مشخص می شود ؟
در گواهی انحصار وراثت چه محدود و چه ما محدود تنها ۳موضوع ذکر می گردد اول نام متوفی ،تاریخ فوت و دوم اسامی کامل وراث، سوم مشخص کردن سهم هر یک از وراث است بنابر این اصلأ لیست اموال متوفی در برگه حصر وراثت مشخص نمی گردد.
انحصار وراثت خودرو :
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد : برخی از کاربران سوال می پرسند که انحصار وراثت ماشین یا خودرو به چه صورت است در پاسخ می گوییم در اخذ گواهی هیچ تفاوتی بین اموال نیست و بعد از اخذ انحصار وراثت باید تحریر ترکه تقدیم شورای حل اختلاف گردد تا از مراجع دولتی و غیر دولتی مرتبط استعلامات لازم در خصوص اموال متوفی انجام شود.
بعد از انحصار وراثت چه باید کرد ؟
همانطور که در مقاله پیش رو توضیح داده شد بعد از اخذ انحصار وراثت هر یک از وراث باید دادخواست تحریر ترکه بدهد و از دادگاه بخواهد که میزان دیون متوفی مشخص شود سپس دادخواست تقسیم ترکه تا بتوانند اقدامی جهت پرداخت مالیات بر ارث شود.
اشتباه در گواهی حصر وراثت:
یکی از مصادیق اعتراض به گواهی حصر وراثت اشتباه در تنظیم متن موجود در گواهی است که در چنین شرایطی باید مراحل قانونی را برای اصلاح آن سپری نمود.
آثار گواهی حصر وراثت چیست؟
هر یک از وراث یا هر ذینفعی برای هر گونه اقدام قانونی و حقوقی نیازمند ارائه گواهی حصر وراثت است بنابراین اگر گواهی حصر وراثت را تهیه نکنیم امکان تقسیم و یا انتقال ترکه وجود ندارد.
قانون جدید حصر وراثت چیست؟
قانون جدیدی در این خصوص وجود ندارد و هم چنان قوانین قابل مجرا هستند فقط در خصوص اخذ مالیات بر ارث برای فوت شدگان بعد از سال ۹۵ الزامی نیست.
اصلاحیه گواهی انحصار وراثت چیست؟
بهترین وکیل ارث تهران توضیح می دهد : برخی سوال می کنند که آیا امکان اصلاح گواهی حصر وراثت وجود دارد از آنجایی که هرگونه اشتباه و سهل انگاری در خصوص تنظیم این سند منجر به زایل شدن حقوق افراد می گردد قوانین ایران اجازه اصلاح گواهی انحصار وراثت از طریق مراجع قانونی را به افراد داده است.
اگر اولاد متوفی زودتر از متوفی فوت کند در این صورت نوه ارث خواهد برد یا خیر ؟
همانطور که می دانیم اگر فرزندی زودتر از پدر و مادر خویش فوت کند دیگر فرزندان آن فرزند یعنی نوه ارث نخواهد برد ، اما در صورتی که کسانی از وراث طبقه اول وجود نداشته باشند در این صورت نوه دیگر به قائم مقامی ارث نخواهد برد بلکه به دلیل عدم وجود وراث طبقه اول ارث خواهد برد.
طبقه دوم از کسانی که ارث می برند ؟
افراد این طبقه عبارتند از خواهر و برادر و فرزندان آنها و پدر بزرگ و مادر بزرگ ، تمام افرادی که در طبقه دوم قرار می گیرند در صورتی ارث میبرند که برای متوفی در طبقه اول وارثی وجود نداشته باشد .